Levell Sanders z Pardubic střílí.

Levell Sanders z Pardubic střílí. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Petra štvala prohra v Kolíně, Bohunický chválil Sanderse

  • 0
Těsnější výsledky už to být prakticky nemohly. Ovšem zatímco trenér basketbalistů pardubické Beksy Dušan Bohunický hovořil po středečním vítězství 80:78 v Praze nad USK o velmi dobré úrovni utkání, koučové Kolína a Svitav se po triumfu Středočechů 77:76 oba tvářili rozpačitě.

Kolínského Predraga Benačka rozladil vlažný úvod v podání jeho týmu a málem prováhaná koncovka; svitavského Stanislava Petra zase výkon Turů v závěru druhé a ve třetí periodě.

„Pro Kolín to bylo šťastné vítězství,“ konstatoval Petr. „Po dobrém nástupu, kdy jsme vedli o dvanáct bodů, jsme tenhle náskok nedokázali delší dobu udržet,“ mrzelo trenéra Svitav.

Kolín dostal Tury pod tlak jiným typem obrany; hosté pak často kazili střelbu a nepřesně si přihrávali. „Soupeř šel do vedení a vlastně celý druhý poločas měl utkání pod kontrolou - až na závěr,“ poznamenal Petr.

Devětačtyřicet vteřin před koncem svitavský Votroubek snížil na rozdíl jediného bodu, jeho spoluhráč Macela a kolínský Ličartovský však se svými pokusy neuspěli a skóre zůstalo beze změny.

Tuři tak utržili další šrám v bitvě o play-off. Osmnáctou porážku v sezoně neodvrátil ani příspěvek amerického pivota Abercrombieho, jehož 25 bodů bylo jednoznačně nejvíc ze všech borců na hřišti.

Pardubice táhl v hale na Folimance 21bodový křídelník Pandula, nejdůležitější střelu měl však na svědomí rozehrávač Sanders. Balon z jeho ruky propadl obroučkou jen 1,5 vteřiny před klaksonem.

„Měli jsme pro poslední útok dvě možnosti: buď dát míč Ellovi Sandersovi, nebo Lukášovi Kotasovi. Nechtěli jsme hrát žádnou kombinaci. Vyšlo to na Ella, který nám zajistil výhru,“ vyzdvihl trenér Bohunický.

Zároveň kvitoval návrat Zbyňka Pospíšila na palubovku - zkušený pivot se zotavil z plicní embolie a za deset minut na hřišti nastřádal čtyři body. „Pak se sice vyfauloval, ale jinak sehrál výbornou úlohu,“ uvedl Bohunický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž