Peter Bálint na lavičce Ústí nad Labem

Peter Bálint na lavičce Ústí nad Labem | foto: Martin Veselý, MAFRA

Bálintova premiéra bez fanfár, ústečtí basketbalisté trčí na dně

  • 0
Premiéra bez fanfár. Na lavičce ústeckých basketbalistů debutoval kouč Peter Bálint, ale musel skousnout ligovou prohru 68:92 v Pardubicích. Zato chomutovští Levharti koušou, třetí výhru v řadě si zapsali proti Jindřichovu Hradci 84:79.

Ústí se na pardubické palubovce drželo poločas, pak se domácí utrhli. Úsekem 17:4 Pandy zlomili. "Ze začátku jsme hráli staticky. Rozhodlo, že jsme pak našli chuť bránit a vycházely nám rychlé protiútoky," uvedl pro ČT Sport vítězný trenér Jan Slowiak.

Bálint tvrdil: "Nefungovala nám obrana a nebyli jsme schopni pokrýt útočný doskok hlavně Pospíšila." Uznávaný kouč Bálint nemohl využít Tyrnu a Kudláčka, klub je v pátek propustil. Ústí zůstalo se třemi výhrami poslední.

Chomutov musel zápas s nováčkem otáčet, o půli ztrácel pět bodů. Hosty sťal parádní třetí čtvrtinou, která skončila +12. "Dobře jsme do ní vstoupili," uvedl Tomáš Eisner, trenér Levhartů, po šesté výhře sezony. "V prvním poločase jsme byli v obraně zalezlí, bojácní.

Ale po přestávce jsme ji zlepšili, byla kolektivní a agresivní, takhle to chceme praktikovat." Pivot Fields, nedávná americká posila, se blýskl 30 body. "Díky němumáme klasickou pětku a pod košem můžeme konkurovat soupeřům," pochvaluje si Eisner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž