Pavel Houška z Děčína přihrává, Marcus Arnold z Pardubic s tím těžko něco zmůže.

Pavel Houška z Děčína přihrává, Marcus Arnold z Pardubic s tím těžko něco zmůže. | foto: Karel Pešek, MF DNES

Pavel Houška míří do Nymburku, smlouvu u mistra však ještě nemá

  • 2
Nejlepší hráč basketbalové ligy Pavel Houška nejspíš bude v příští sezoně hrát za nejlepší klub. Tahouna bronzového Děčína, ověnčeného titulem ligového MVP, a důležitého člena reprezentace láká mistrovský Nymburk.

Pro Děčín je Houška ztracený, s Nymburkem však kontrakt nemá. "S agentem Pavla Houšky momentálně jednáme, na podpis smlouvy však ještě nedošlo. Každopádně doufáme, že se přestup podaří," říká nymburský mluvčí Ondřej Šimeček.

"Bude to pro nás velká ztráta, ale Pavel tu odvedl kus práce a my mu přejeme hodně štěstí. Možná bez něj nebudeme tak silní na postu pivota, ale zase nám to můžeme vykompenzovat třeba na křídlech," věří v další úspěšnou sezonu Lukáš Houser, děčínský generální manažer.

Možná i proto, že v kapse už má první posily Podle původních předpokladů přichází z Chomutova americký rozehrávač Patrick Pope, v Ústí si pak nejúspěšnější ze severočeských oddílů vyhlédl české křídlo Lukáše Bažanta.

V Děčíně naopak končí další rozehrávající Američan (avšak s českým pasem) John Boyer, který o svých kvalitách během první evropské sezony nepřesvědčil.

"Další změny se řeší," poznamenal Houser. Na mysli měl zjevně snahu získat na podkošovou pozici alespoň částečnou náhradu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž