ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Russnák

Basketbalisté Pardubic najeli do přípravy před ligou. A vábí pivota

  • 0
Je to trochu specifický start přípravy. Dino Repeša, hlavní trenér pardubických basketbalistů, je až do půlky září vázán povinnostmi asistenta u chorvatské reprezentace, a tak letní dřinu s týmem zahájil jeho nový pobočník Vanja Miljkovič.

„Věřím, že do přípravy jdou hráči maximálně nažhaveni a motivováni a že se všichni budou chtít ukázat v co nejlepším světle,“ uvedl pro web BK Kvis Pardubice Radek Nečas, jeho sportovní ředitel.

Na EuroBasket v Praze zdarma! Získejte vstupenky na zápasy české reprezentace

Přípravné zápasy Pardubic

Neděle 28. srpna
Chemnitz (Něm.) – Pardubice 19.00
Neděle 4. září
Pardubice – Nymburk 17.30
Federální pohár (základní část)
Pátek 9. září
Komárno (SR) – Pardubice 20.30
Sobota 10. září
Prievidza (SR) – Pardubice 16.00
Neděle
Neděle 11. září

Pardubice – Slavia Praha 16.00
Federální pohár (o umístění)
Sobota 17. září
Pardubice – ? čas bude určen
Neděle 18. září
Pardubice – ? čas bude určen
Sobota 24. září
Kolín – Pardubice čas bude určen

První tréninkové jednotky absolvovala dvanáctka hráčů. Je mezi nimi i Repešův a Miljkovičův chorvatský krajan Mateo Čolak, který hraje na postu vyššího křídla či pivota. Do tréninkových drilů se, jak bývá zvykem, zapojili i junioři; naopak z různých důvodů zatím chybějí další posily kádru Matyáš Vrábel s Adamem Lukešem a z osvědčených borců také David Pekárek.

„V současné chvíli probíhá ve sportovní hale Dašická rekonstrukce osvětlení a poté i palubovky, dopolední tréninky jsou situovány na Duklu a odpoledne budeme využívat halu v univerzitním kampusu,“ nastínil manažer Nečas, jenž momentálně shání klasického pivota.

„Při výběru zahraničních basketbalistů jsme nijak netlačili na pilu, chtěli jsme si dopřát čas a vybrat dobře, aby noví hráči byli opravdovými posilami. V současné době finalizujeme jednání s pivotem, jehož jméno snad budeme moci fanouškům oznámit v brzké době,“ sdělil dále a pokračoval: „Složili jsme tým, který bude jednoznačně motivovaný k tomu, aby dokázal uhrát co nejlepší umístění.“

První přátelák má Beksa naplánovaný na neděli 28. srpna v německém Chemnitzu, kompletní rozpis zápasové přípravy naleznete v boxu u tohoto článku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž