Pardubice mají Trnku, třetí posilu od mistra

  • 2
Pardubice - Pardubičtí basketbalisté vyřešili otázku pivota. Po devíti letech se do týmu vrací bývalý reprezentant Jiří Trnka, který naposledy hrál za mistrovský Nymburk. "Dohodli jsme se na smlouvě na jednu sezonu," potvrdil příchod nové posily David Musil, manažer pardubického klubu.

33letému Trnkovi skončil po minulé sezoně kontrakt v Nymburku. Před několika dny byl na testech v zahraničí, ale neuspěl. Nyní se rozhodl pro angažmá v Pardubicích, s nimiž už trénoval a odehrál za ně také přípravné utkání. "Bude pro nás velkou posilou," pochvaloval si manažer Musil.

Trnka odešel z Pardubic v roce 1996 do Opavy, kde odehrál šest sezon. Poté na rok zamířil do slovinské Lublaně a po návratu oblékl dres Nymburku. Nyní se vrací pod pardubické koše.

Stal se už třetí posilou Synthesie, kterou získala z mistrovského týmu. Z Nymburku před ním přišli Jiří Novotný a Chorvat Denis Mujagič. "Určitě to v příchodu Jirky Trnky sehrálo svoji roli," podotkl Musil.

Trnka by měl být poslední posilou Pardubic. "Tímto příchodem máme kádr vyřešen. Teď už nebude nikoho shánět. Snad jedině v průběhu sezony, kdybychom potřebovali," řekl Musil. "Věřím, že s Trnkou bychom se konečně po letech mohli dostat do play-off." 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž