Tomáš Vyoral (vlevo) z Pardubic a František Rylich z Nymburka bojují o pozici.

Tomáš Vyoral (vlevo) z Pardubic a František Rylich z Nymburka bojují o pozici. | foto: David Šváb / ERA Nymburk

Nebyli jsme schopni sehrát jedinou akci, štvalo křídelníka Svojanovského

  • 0
Ještě na začátku třetí čtvrtiny pardubičtí basketbalisté v neděli večer těžili z nedávné šestizápasové série výher a celkem trápili i soupeře z Nymburka. Ve 24. minutě vedli o pět bodů a klidně mohli pomýšlet na úspěch, jenže najednou začali kupit velké množství ztrát a lídr každou jednu chybu trestal. V Pardubicích nakonec vyhrál s přehledem 79:61 a zajistil si postup do play off z prvního místa.

„Nevím, co k tomu říct,“ krčil rameny pardubický křídelník Michal Svojanovský v rozhovoru pro klubový web.

V žaludku mu ležela šňůra Nymburka 20:0, která přišla právě ve třetí desetiminutovce po poslední úspěšné střele domácích. Díky ní si vypracoval průběžné vedení 60:45 a ve zbytku zápasu už si dvouciferný náskok pohlídal.

Nymburk porazil Pardubice a do play off postoupí z prvního místa

„Nebyli jsme schopni nic trefit, zahrát jediný set tak, jak jsme chtěli. Vůbec nic najednou neodpovídalo naší hře,“ štvalo Svojanovského. „Možná je na nás trošku znát, že hrajeme v užší rotaci, sešlo se všechno dohromady,“ dodal.

Po Kolínu (82:85) tak Beksa utrpěla druhou porážku v řadě a tři kola před koncem nadstavbové skupiny A1 drží pátou příčku před Brnem, které však má s Pardubicemi shodnou bilanci 18/15.

Beksa bude mít proti Nymburku brzy šanci na odvetu. Oba soupeři se znovu potkají 6. dubna na palubovce lídra, už ve středu od 18 hodin však Východočeši nastoupí v Ústí nad Labem (2. místo).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž