Kamil Švrdlík (vlevo) z Pardubic v duelu s APOEL Nikósie.

Kamil Švrdlík (vlevo) z Pardubic v duelu s APOEL Nikósie. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Hráči Apoelu měli svůj den, mrzelo pardubického pivota Švrdlíka

  • 0
Před odletem na Kypr si malovali, jak se vrátí s jistotou postupu. Jenže to se pardubičtí basketbalisté spálili, a to ne kvůli slunečním paprskům, které je v Larnace a posléze v Nikósii přivítaly. Porážkou 90:99 proti tamnímu Apoelu značně potemněla možnost, že se Beksa prokouše ze druhého místa přímo do další fáze FIBA Europe Cupu.

Kvůli devítibodovému manku se ale kvůli horšímu vzájemnému zápasu s Apoelem poroučela na třetí místo. Její meta v koncovce středečního střetnutí tedy zněla jasně: Když už prohrát, tak alespoň přijatelným rozdílem.

„Já na to myslel a doufám, že ostatní také. Připomínalo se to, takže jsme o tom věděli a snažili se poté trefit trojky, abychom náskok stáhli pod pět bodů, což nevyšlo. Škoda. Budeme muset zabojovat v Minsku,“ prohlásil v rozhovoru na facebookovém profilu Beksy její pivot Kamil Švrdlík.

Ze statistik zřetelně plyne, že hráči Apoelu Východočechy prakticky utrojkovali, když si zpoza dalekého oblouku pomohli 45 body.

„Měli svůj den. Nechali jsme rozstřílet Burnatowského, který dal asi šest trojek za poločas. Napadalo jim tam několik košů, které by ani nemusely. Prosazovali se i z těžkých střel. Doma to mají nejspíše takhle nastřílené. Měli jsme lépe bránit,“ hledal příčiny nezdaru Švrdlík, jehož štvaly i četné nevynucené ztráty při dotahování manka.

„Po vcelku triviální přihrávce jsme udělali chybu. Nevím, jestli to bylo nekoncentrovaností, nebo tím, že už jsme si mysleli, že přihrávka projde. Tak jsme ztratili tři čtyři balony. Oni z toho odskočili na patnáctibodový rozdíl, a to je pak těžké stahovat,“ dodal pivot.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž