Pardubický kouč Vanja Miljkovič a jeho svěřenci

Pardubický kouč Vanja Miljkovič a jeho svěřenci | foto: Vít Koubek / Sršni Photomate Písek

Pardubické basketbalisty svírá křeč. Sport neoblafnete, řekl trenér

  • 0
Vlak do elitní nadstavbové skupiny A1 odbrzdil a jeho poslední vagon se blíží ke konci peronu. Bekse tudíž už zbývá jen minimum času do něj naskočit a úkol to bude zatraceně náročný. Tak nějak by se dala vykreslit současná situace pardubických basketbalistů v Kooperativa NBL; jednoduše řečeno, už dlouho jsou na tom zle a změna v nedohlednu.

Nedělní porážka 83:105 v Písku byla jejich šestou v řadě a desátou ze 12 zápasů od návratu z kvalifikace FIBA Europe Cupu ve Švédsku zkraje října!

„Ve třetí čtvrtině jsme se nechytali a těžko se s tím pak něco dělá, když dostaneme 38 bodů,“ uvedl po mači s píseckým nováčkem pro web nejvyšší soutěže Vanja Miljkovič, chorvatský trenér stále deváté Beksy. „Obecně k celému zápasu chci říct, že ve sportu a v životě se nedá podvádět a my jsme za poslední týden měli dva normální tréninky, takže není reálné očekávat, že můžeme hrát lépe proti soupeři, který bojuje jako tým,“ dodal.

Podobně po debaklu hovořil i pardubický rozehrávač Petr Šafarčík: „Ve sportu se vám prostě vrátí, co tomu dáváte.“

Úvodních dvacet minut přitom ani v nejmenším nenaznačovalo, že by se měl po přestávce dostavit takový kolaps. První čtvrtka skončila 20:19 pro domácí, druhá zase 26:25 pro hosty a poločasový rezultát zněl 45:45. Zhruba v půlce třetí ovšem písečtí Sršni hlavně zásluhou trojek nasadili ke šňůře 25:8, z perimetru přesně mířili i nadále a Beksu složili na lopatky.

Petr Šafarčík (v červeném) z Pardubic brání v zápase s Pískem.

„I když jsme se upozorňovali, že domácí začnou třetí čtvrtinu s ještě větší energií, nedokázali jsme se s tím vyrovnat. Padly jim tam nějaké střely, ale to už není náhoda, že jim to doma takhle vychází. Oni mají svou kvalitu, není to žádné štěstí nováčka. A když mají v zádech takovéhle fanoušky, jsou velmi nebezpeční,“ poznamenal Šafarčík. „Utekli nám na nejvyšší rozdíl a my nejsme v současnosti v takovém stavu, abychom v podobné atmosféře proti takovému týmu zvrátili dvacetibodový náskok,“ povzdechl si.

V příštím kole s mužstvem nastoupí v neděli 17. prosince od 16.45 na palubovce Slunety Ústí nad Labem, jež je v tabulce průběžně čtvrtá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž