Ostacolor zradila psychika

Pardubice - Nepříjemný pocit, dívat se všem soupeřům na záda, zažívají o reprezentační přestávce basketbalisté Ostacoloru Pardubice. Týmu kolem zkušeného rozehrávače, reprezentanta Václava Hrubého se zatím příliš nedaří a po čtrnácti kolech je na samém dně tabulky Mattoni NBL. Přestože Východočeši nastříleli ve dvou posledních kolech 101, resp. 87 bodů, jak z duelu proti Kunínu, tak i ze souboje s USK Praha odešli poraženi.

"Obrana a psychika byly slabší, zejména pak v zápase proti USK Praha," měl po ruce příčiny porážky Marian Svoboda, trenér Ostacoloru Pardubice. Zdá se, že s útočnou fází nemají jeho svěřenci problémy. Na druhé straně palubovky to však bývá horší a právě tento nedostatek se Pardubičtí snaží odstranit. "Nejvíce pracujeme na kondici a právě na obraně," objasnil Svoboda náplň tréninků v reprezentační přestávce.

V domácím zápase s Kunínem nejspíš ani největší optimisté z řad pardubických fanoušků neočekávali vítězství. Domácí hráči však podali velmi dobrý výkon a favorita řádně potrápili. "Výkon proti Kunínu byl dobrý," netrápil se očekávanou porážkou Svoboda.

Následný zápas na Folimance se však Ostacoloru hrubě nevydařil. V průběhu utkání totiž Východočeši prohrávali mnohdy více než dvacetibodovým rozdílem a na konečný přijatelný rozdíl se jim podařilo upravit skore až v posledních dvou minutách.

"Zápas na USK jsme určitě měli vyhrát. Podali jsme však slabší výkon, než proti Kunínu," vrátil se k dosud poslednímu zápasu Svoboda. V 15. kole čeká pardubické basketbalisty duel na palubovce páté Trigy Eprin Brno, ještě předtím však pravděpodobně dojde k opakovanému duelu v Ústí nad Labem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž