Orli zaskočili soupeře tvrdou obranou

  • 2
Prostějov - Ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli o 13 bodů, rozhodli basketbalisté Prostějova o ligovém vítězství nad Kunínem 96:70. Díky dostatečnému náskoku si v poslední kvartě mohli dovolit i střelecký výpadek, který trval bez dvou vteřin pět minut. "To nebylo rozhodující, soupeř dal za pět minut jenom dva body. Naše hra v obraně, to byl základ vítězství," ocenil nasazení svých hráčů pod vlastním košem trenér Orlů Miroslav Marko.

Kunínu patřil začátek utkání. V 7. minutě vedl dokonce rozdílem osmi bodů, pak ale domácí přidali v agresivitě pod vlastním košem a začali  výsledek otáčet.

"Prostějov hrál na hranici faulů. Jeho hráči byli hodně tvrdí," postěžoval si kouč Mlékařů Bruno Soče, podle něhož však zápas nabídl kvalitní  basketbal. "My jsme se snažili hrát hezky a na to jsme doplatili."

Orlům vyšel hlavně nástup do druhé půle. Už po  čtyřech minutách navýšili svůj náskok na 10 bodů a po třiceti minutách vedli 79:61. Střelecky se přitom dařilo  především Crispovi, který dal 29 bodů.

Z toho plných 23 už do přestávky. Nejlepší hráč duelu se však Markovi líbil  z jiného důvodu.

"Cením si toho, že se dobrých pětadvacet minut bil v domácí obraně způsobem, na který jsme  nebyli dosud zvyklí. Věřím, že to tak zůstane."

Agresivní obranu chce Marko ordinovat týmu i dál. "Vždy nedáme  tolik jako Kunínu. Příště to bude třeba méně. Ale když budeme dobře bránit, máme i tak šanci na výhru. A ta jediná se počítá," tvrdí kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž