Opava i Kunín zkusí potrápit favority

Kazaň, Sopoty - Pro basketbalisty Opavy i Mlékárny Kunín pokračuje v úterý Pohár mistrů FIBA na palubovkách vedoucích týmů tabulek. Mistři z Opavy nastoupí od 17.00 v Kazani proti domácímu celku Unics, jehož skalp v domácím prostředí před měsícem jako jediní ve skupině A dokázali získat. Novojičínské čeká ve skupině C od 18.00 odveta v Sopotech proti týmu Jiřího Zídka, který dosud nenašel v soutěži přemožitele.

Opavané budou plnit i výzvědné úkoly, protože oporou domácích je rozehrávač Sergej Čikalkin, jedna z hvězd ruské reprezentace, s níž se český tým utká příští středu v kvalifikaci na ME.

"Budeme ho pro trenéra Ježdíka bedlivě sledovat," poznamenal vedoucí družstva i národního týmu Dušan Štěnička. Tým Slobodana Nikoliče odcestoval do Kazaně v roli outsidera, ale s vědomím, že se vedoucí tým ruské ligy dá porazit.

"Máme jejich skalp a oni se nás bojí," byl přesvědčený Štěnička. "Ale jedeme do jámy lvové, pískat nás budou Ukrajinec a Bělorus," dodal výmluvně.

Mlékárna Kunín musela o víkendu spolknout hořkou pilulku v podobě nečekané ligové porážky v Ústí nad Labem a pokus o zlepšení nálady absolvuje na hřišti horkého favorita celé soutěže.

Po zranění třísel navíc stále není úplně fit Američan Frederick Warrick, levý kotník zase bolí hlavní oporu českého vicemistra Marija Bošnjaka, který ještě nedávno laboroval s pravou nohou. "Zranění na nás letos leží jako deka," posteskl si vedoucí družstva Milan Dvořák.

Na adresu Sopot nicméně poznamenal, že se jedná o hratelného soupeře. "Přinejmenším se můžeme těšit na atraktivní basketbal," dodal Dvořák.

Jak si zatím vedly české celky v evropských pohárech najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž