Momentka z duelu Svitav - ilustrační foto.

Momentka z duelu Svitav - ilustrační foto. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisté Svitav zahájí v Prostějově venkovní šňůru

  • 1
Stále se nevzdávají v boji o play-off. Ale nejbližší zápasy napoví dost o tom, nakolik to svitavští basketbaloví Tuři s postupem do něj myslí vážně. "Hrajeme několikrát za sebou venku, los je pro nás teď trochu těžší, ale věřím, že jsme schopni něco přivézt," uvedl na klubovém webu Svitav jejich kouč Lubomír Růžička.

Již ve čtvrtek od 17 hodin nastoupí Tuři v Prostějově; k dalším dvěma střetnutím pocestují na palubovku Brna a Ústí nad Labem.

Vyhrát v Prostějově, to by byla prvotřídní senzace. Tým Orlů má v této sezoně bilanci 22 vítězství - 7 porážek a s přehledem drží druhou příčku v tabulce Mattoni NBL za mistrovským Nymburkem.

Svitavy dokázal ve vzájemných zápasech bezpečně porazit, poprvé o čtrnáct, podruhé o dvaadvacet bodů. "Venku jsme se dlouho drželi, ale doma jsme nebyli schopni zastavit je v útoku," vzpomínal Růžička na oba duely.

V čem podle něho spočívá hlavní síla nejbližšího soupeře Turů? "Mají hru založenou na vniku do vymezeného území a vyhození balonu. Napíchnou obranu a pak nacházejí buď další najíždějící hráče jako Pandula, nebo střelce na trojce. Všech pět hráčů na hřišti je schopno ohrozit koš; tým je složen z českých a slovenských hráčů a nehraje sobecky," řekl Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž