Rašid Mahalbašić (vpravo) z Nymburku se snaží vyzrát na Andrije Stipanoviče z...

Rašid Mahalbašić (vpravo) z Nymburku se snaží vyzrát na Andrije Stipanoviče z Ostende. | foto: ČTK

Postup je blízko. Porazit Le Mans o osm bodů, přejí si v Nymburku

  • 17
Stačí jim v domácím prostředí porazit Le Mans o více než sedm bodů a nymburští basketbalisté mají postup do další fáze Eurocupu v kapse. Pokud ve středu ve své hale uspějí, skončí ve skupině nejhůř třetí, protože francouzský celek by na ně dvě kola před koncem ztrácel dvě výhry a měl by horší bilanci ze vzájemných soubojů.

Nymburk si po nepřesvědčivém vstupu do soutěže výrazně vylepšil pozici třemi výhrami za sebou. Doma porazil Artland, silné Ostende a uspěl i na hřišti Cibony Záhřeb. "Tato vítězství nám vrátila postup do vlastních rukou. Když porazíme Le Mans alespoň o osm bodů, tak postoupíme. S tím do zápasu půjdeme," řekl reprezentant Vojtěch Hruban.

První vzájemné utkání ve Francii rozhodlo až prodloužení, když Nymburk vynikajícím závěrem dohnal v poslední minutě osmibodové manko a srovnal na 69:69. V prodloužení však dokonal svůj skvělý výkon rozehrávač Dashaun Woods, jenž 30 body pomohl Le Mans k výhře 81:74.

"Woods hrál neuvěřitelně a my jsme ho nedokázali zastavit. Byl to takový bláznivý zápas. Soupeř si zasloužil vyhrát, ale mrzí mě některé naše ztráty a doskoky, které jsme Le Mans dovolili. Doma to chceme napravit," řekl trenér Kestutis Kemzura před středeční utkáním, které v Nymburku začne v 18 hodin.

Woods je s průměrem téměř 18 bodů na zápas jasně nejnebezpečnějším hráčem Le Mans, které do Nymburka přijelo po sérii tří porážek. Tým prohrál i poslední ligové utkání s lídrem z Limoges a momentálně je až na páté příčce.

Vzhledem k vývoji skupiny by Nymburku měla stačit jakákoli výhra, aby už postup ve zbývajících zápasech nepustil. Pak by mu stačilo vyhrát jeden ze zbývajících dvou zápasů a postup by mu zajistila i ztráta Le Mans. Naopak porážka ve středečním duelu by Nymburk dostala do složité situace, jelikož by ve zbývajících dvou zápasech s Cantú a Artlandem musel získat o vítězství více než Le Mans v soubojích s Artlandem a Ostende.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž