Novojičínští hráči zůstanou mezi elitou

  • 1
Nový Jičín - Basketbalisté Nového Jičína budou i v příští sezoně mezi českou elitou. Hrozba, byť byla malá, že by se po odchodu generálního sponzora Mlékárny Kunín, do Mattoni NBL nepřihlásili, už je, zdá se, zažehnána. Jejich název se však změní.

Jak?

"To oznámíme na chystané tiskové konferenci," uvedl Milan Dvořák, jednatel společnosti Basketbalový klub Nový Jičín. Jisté je, že spolumajitelem klubu se stane ostravský podnikatel Daneš Zátorský.

Podle předběžných dohod novojičínský klub postoupí reklamní práva, kterými dříve disponovala Mlékárna Kunín, na některou ze společností Daneše Zátorského.

"Ta zajistí z části financování klubu," uvedl Miloš Vaigl, prezident BC Nový Jičín . "Bude se jednat se o pětiletý kontrakt s dvouletou opcí."

Daneš Zátorský je mimo jiné majitelem společnosti Geofin, která se zaměřuje zejména na investice do strategických projektů a majetkových účastí ve firmách především v Česku, Polsku a na Slovensku.

Pokud jde o složení basketbalového mužstva, tak oproti této sezoně v něm už s jistotou bude chybět Tarvis Williams, jenž zamířil do Pardubic.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž