Brian Bernardi v bílém dresu univerzity Hofstra se pokouší obejít Denzela...

Brian Bernardi v bílém dresu univerzity Hofstra se pokouší obejít Denzela Ingrama z North Caroliny-Wilmingtonu. | foto: Profimedia.cz

Ostravská Nová huť znovu musí tým vybudovat. I letos vsadí na cizince

  • 3
Basketbalové NH Ostrava opět buduje nový tým. A zase musí vsadit za posily ze zahraničí. „Máme podepsané dva Srby a dva Američany,“ řekl ostravský manažer Ladislav Kudela.

Rozehrávač Milan Stanojevič už s týmem zahájil přípravu. Zbylé posily se mají k mužstvu připojit příští týden - křídlo a menší pivot Milič Blagojevič, pivot Russell Woods a Brian Bernardi, který může hrát na křídle i rozehrávat.

Dalšího Američana, rozehrávače Patricka Johnsona, ostravští trenéři Dušan Medvecký a Marek Stuchlý zkoušejí.

Ze zkušených hráčů, kteří v Ostravě byli i minulou sezonu, zůstal pouze Petr Bohačík. A s ním mladíci Daniel Klimek, Michal Medvecký a dva hráči Nového Jičína - Zdeněk Jakubů a Jan Kelar.

„Podepsali jsme smlouvu s jedním z největších českých talentů Štěpánem Svobodou,“ dodal Kudela k doplnění týmu o sedmnáctiletého bratra Matěje Svobody.

Tomáš Šustek (vpravo) z Jindřichova Hradce přihrává Chrisi Tawiahovi, s číslem 15 brání ostravský Štěpán Svoboda.

Manažer připustil, že se zajímali i o odchovance Petra Šafarčíka, který byl v USK Praha. „Rozhodl se však pro Kolín, protože jeho přítelkyně pracuje v Praze,“ řekl Ladislav Kudela.

Několik dalších Ostravanů však NH vyfoukli rivalové z Opavy. Jejich kádr doplnili mládežničtí reprezentanti ze Snakesu Ostrava: devatenáctiletí Lukáš Bukovjan a Jiří Štěpánek a osmnáctiletý Jakub Slavík. Bukovjan je rozehrávač, Štěpánek a Slavík mohou hrát pod košem i na křídle.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž