Eva Němcová v iDNES

Eva Němcová v iDNES - Basketbalová evropská šampionka Eva Němcová při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES. | foto: David Votruba, iDNES.cz

Němcová nevyloučila návrat domů

  • 2
Praha - Eva Němcová se po slavném mistrovství Evropy vrátila domů do Prahy pouze na skok, avšak na čtenáře iDNES si čas našla. "To k tomu patří. Už se ale zase pomalu balím do Parmy," řekla Eva Němcová. Právě ona trojkou těsně před koncem finále s Rusem rozhodla o zlatých medailích pro český národní tým.

Odpovědi Evy
Němcové ZDE

Třebaže se proslavila, po návratu do Prahy nemachrovala.

Na on-line rozhovor se čtenáři iDNES přijela do redakce metrem. A hned jí zavalila řada dotazů. "Mistrovství světa? Olympiáda? Sama nevím, záleží na zdraví. Kolena drží," opakovala při sérii úvodních dotazů.

Výbornými výkony a skromným vystupováním si basketbalové fanoušky získala na svoji stranu. Často děkovala za gratulace a komplimenty.

Přiznala, že ve volném čase sleduje NBA a fandí Spurs. Ohledně vlastní budoucnosti měla také jasno. V italské lize má totiž ještě dvouletou smlouvu v Parmě.

 "Nevylučuji ani možnost, že si jednou zahraji v české soutěži. Škoda, že tady není víc kvalitních týmů jako Brno," zalitovala křídelní hráčka, která už patnáct sezon působí v zahraničí.

Mnohokrát se řeč vrátila k finálové, nervydrásající bitvě o titul na mistrovství Evropy.

Jaká byla poločasová přestávka?
"V přestávce zápasu po malé poradě v šatně jsme našly novou motivaci a spadla z nás nervozita z první půlky. Dokázaly jsme Rusky přitlačit ke zdi."

Co by se stala, když by se vám nepodařil trefit koš?
"Asi by se prohrálo, do konce totiž na další akci nebyl čas."

Myslíte, že by vás v tom případě fanoušci zatratili?
"Myslím si, že i stříbrná medaile by byl velký úspěch. Takže bychom v zatracení snad neupadly."

Odpovídala i na osobní otázky ab za dobrý nápad považovala nafocení kalendáře. "Jsem svobodná, kde budu dál žít, sama nevím," nechala nahlédnout rovněž do soukromí.

Basketbalistky si vedle krásných zlatých medailí a honosného poháru zajistily i finanční odměnu 800 000 korun na tým. Jeden ze čtenářů se zeptal, zda to není málo.

Evo, je odměna 60 tisíc za tři měsíce práce a riskování další kariéry odpovídající odměna? Vždyť obyčejný dělník se dnes za dvacet hrubýho ani nepohne. Díky. "Pro nás byla největší odměna zlatá medaile. A těch šedesát tisíc je taková třešínka na dortu," odpověděla bez rozpaků.

Trpělivě se snažila odpovídat i začínajícím basketbalistům. Po více než hodině se však musela před návratem do Itálie se čtenáři iDNES rozloučit. Na některé dotazy už odpovědět nestihla. "Bylo to příjemný. Škoda, že jsem musela dotazy přeskakovat," zalitovala při odchodu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž