Seth Curry (v bílém) z Brooklyn Nets oslavuje se spoluhráčem Benem Simmonsem,...

Seth Curry (v bílém) z Brooklyn Nets oslavuje se spoluhráčem Benem Simmonsem, ten do zápasu s Philadelphia 76ers nezasáhl. | foto: Eric Hartline-USA TODAY SportsReuters

Harden proti bývalému klubu vyhořel. Simmonse ve Filadelfii vybučeli

  • 4
Velké poměřování sil v NBA dopadlo skvěle pro basketbalisty Brooklynu, kteří na palubovce Philadelphie zvítězili 129:100. Dva rivalové si před několika týdny vyměnili rozehrávačské hvězdy, Jamesi Hardenovi zápas proti Nets nevyšel a Ben Simmons se dočkal ve Filadelfii nevlídného přijetí. Zazářil však Seth Curry, newyorskému klubu pomohl 24 body a pěti zisky.

Dařilo se i Sethovu staršímu bratrovi Stephenovi Currymu, 34 body a devíti doskoky velel Golden State k obratu v Denveru. Kalifornský celek uspěl 113:102.

Sixers v domácím utkání s Brooklynem ani jednou nevedli, naopak ztráceli až 36 bodů a už první čtvrtinu nezvládli jasně 23:40. „Neměli jsme v sobě jiskru, kterou jsme potřebovali,“ řekl zklamaný Harden. 

Momenty ze zápasu Philadelphia - Brooklyn:

Zápas proti bývalému týmu mu vůbec nevyšel. Za 28 minut trefil pouze tři ze 17 střel z pole a zůstal na 11 bodech. Jediným hráčem domácích, jenž snesl přísnější měřítko, byl Joel Embiid s 27 body a 12 doskoky.

Brooklyn táhli hvězdný střelec Kevin Durant s 25 body, 14 doskočenými míči a sedmi asistencemi, Seth Curry a Kyrie Irving (22 bodů). Sedm bodů i doskoků nasbíral Andre Drummond, který byl součástí výměny za Hardena.

Stephen Curry z Golden State Warriors kouzlí s balony.

Vítězství si po vydařeném druhém poločase připsal i Golden State, který šel sice proti Denveru do šatny se ztrátou devíti bodů, hned třetí čtvrtinu však ovládl 37:24. Soupeř sice dokázal v poslední části vyrovnat, ale hosté pod taktovkou Stephena Curryho znovu odskočili.

NBA - výsledky

Denver Nuggets - Golden State Warriors 102:113
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 100:129

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž