Ben Simmons na tréninku Philadelphia 76ers

Ben Simmons na tréninku Philadelphia 76ers | foto: Matt RourkeAP

Další Simmonsův přešlap: kouč ho vyhodil z tréninku, klub suspendoval

  • 3
Hvězdný rozehrávač Ben Simmons nedokáže vyjít z průšvihu. Po dalším sporu se svým klubem Philadelphia 76ers přijde o úvodní zápas NBA proti New Orleans s Tomášem Satoranským. Kouč Doc Rivers australského basketbalistu vyhodil z úterního tréninku, protože ho narušoval, načež klub Simmonse suspendoval na jedno utkání.

Už dříve měl Simmons se Sixers spor, do přípravného kempu nastoupil s výrazným zpožděním, protože si chce vynutit výměnu.

Philadelphia odložila stávkujícímu Simmonsovi čtvrtinu platu na zvláštní konto

Pětadvacetiletý Australan, jenž si zahrál třikrát Utkání hvězd NBA, se přidal k Sixers až v minulém týdnu a nyní s týmem absolvoval třetí tréninkový den. 

„Nemyslím si, že chtěl dělat to, co ostatní. Tak jsem mu řekl, že by měl odejít. Pak jsme pokračovali v tréninku,“ řekl Rivers.

Simmonsovi zbývají ve Philadelphii ještě čtyři roky ze smlouvy a podle ní i 147 milionů dolarů. V minulé sezoně měl v základní části průměry 14,3 bodu a zhruba sedm asistencí i doskoků na zápas. 

Nejvyšší rozehrávač v lize se stále více trápí při střele z jumpu, ale bývá řazen mezi nejlepší defenzivní hráče na světě.

Sixers vyhráli Východní konferenci, ale vypadli ve druhém kole v sedmi zápasech s Atlantou. Sezonu zahájí proti Pelikánům z New Orleans v jejich hale ve středu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž