Kentavious Caldwell-Pope (vlevo) z LA Lakers při obraně Denzela Valentina z...

Kentavious Caldwell-Pope (vlevo) z LA Lakers při obraně Denzela Valentina z Chicaga. | foto: AP

Lakers otočili duel s Chicagem, setkání mladých hvězdiček ovládl KCP

  • 33
Jediný duel úterního programu basketbalové NBA proti sobě svedl Los Angeles Lakers a Chicago Bulls, dva týmy s velkou minulostí a vírou ve velkou budoucnost. Lakers urvali domácí výhru 103:94, přestože prohrávali až o 19 bodů.

S osmou výhrou Lakers v této sezoně přišel posun na osmé místo Západní konference. Bulls jsou po dvanácté porážce předposlední na Východě.

Hvězdou zápasu byl domácí křídelník Kentavious Caldwell-Pope. Čtyřiadvacetiletá letní posila z Detroitu si podmanila koncovku 11 body a několika klíčovými doskoky v posledních třech minutách a rozhodla o vítězi. Celkově si Caldwell-Pope došel pro 21 bodů, devět doskoků, čtyři asistence a tři zisky.

Lakers strávili třetí čtvrtinu stahováním velkého odstupu a v závěrečné části se vyrovnali na 80:80, jenže pak hostům dovolili sedmibodovou sérii a znovu výrazně ztráceli. Měli však Caldwell-Popea, který táhl šňůru 11:0 a nadchnul losangeleské publikum.

Ještě před ním zářili v domácím dresu nováček Kyle Kuzma, který stihl 17 bodů do poločasu a celkově se dostal na 22 bodů, Brandon Ingram se 17 body a Julius Randle s 10 body a 10 doskoky, který táhl tým ve třetí čtvrtině. 

Jordan Clarkson přispěl 12 body, Lonzo Ball nastřádal osm bodů, 13 doskoků a čtyři asistence. 

Na chicagské straně byl nejvýraznější postavou Denzel Valentine se 17 body a devíti doskoky, náhradník Antonio Blakeney přispěl 15 body, stačila mu na to osmiminutovka v první půli.

Lauri Markkanen trefil jen čtyři ze 17 střel, ale dostal se na 13 bodů a k nim připojil 14 doskoků. Kris Dunn se dostal na 12 bodů, šest asistencí a pět doskoků. Justin Holiday zvládl 10 bodů a 10 doskoků.

Sestřih ze zápasu LA Lakers - Chicago:

Souboj dvojčat Lopezových zvládl lépe chicagský Robin se 14 body a třemi doskoky, Brook na opačné straně zaznamenal čtyři body a devět doskoků.

Výsledek NBA

LA Lakers - Chicago 103:94

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž