Kolínský pivot Garret Kerr (vpravo) útočí kolem Davida Škrance z Pardubic.

Kolínský pivot Garret Kerr (vpravo) útočí kolem Davida Škrance z Pardubic. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Kolín tápe. Ale slabý není, vědí v basketbalových Pardubicích

  • 0
Jestliže pardubičtí basketbalisté v předchozím kole nadstavbové skupiny A1 klopýtli, když prohráli 67:74 v Praze s USK, Kolín, jejich sobotní soupeř (od 16 hodin na Dašické), je na tom mnohem hůř. Ve skupině podlehl v každém z dosavadních osmi klání a celkově má v lize na kontě už deset porážek v řadě.

„Je pravda, že se Kolínu v nadstavbě moc nedaří, ale je potřeba říci, že má ve svém středu velmi kvalitní hráče. Rozhodně nesmíme nic podcenit - jít do zápasu s tím, že to půjde samo,“ uvedl pardubický asistent Tomáš Bartošek.

Jeho Beksu nemůže ve zbývajících čtyřech kolech nic připravit o druhé místo za mistrovským Nymburkem - třetí Děčín má o pět výher méně. Nymburk má zase o pět vítězství více, takže už je pro Beksu nedostižitelný. Tým tudíž může v zápase se středočeským sokem v klidu ladit formu na play-off.

Z šestého Kolína nemusí mít přehnané obavy - v prvním vzájemném utkání vyhrál v půlce února na jeho palubovce bezpečně 86:70, a stejně jako většině konkurentů v A1 mu tak jasně vymezil mantinely.

„V této fázi sezony není slabých týmů,“ varoval Bartošek. „Řada hráčů Kolína dobře čte situace na hřišti, například dobře vědí, kdy vystřelit v přechodové fázi, a kdy spíše zpomalit, přičemž preferují hru pět na pět. My naopak budeme chtít hrát svůj basketbal, tedy agresivně bránit, rychle přecházet na útočnou polovinu hřiště a držet vysoké tempo hry,“ nastínil mladý kouč Beksy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž