Garret Kerr (vlevo) z Kolína zakončuje na děčínský koš přes Tomáše Pomikálka.

Garret Kerr (vlevo) z Kolína zakončuje na děčínský koš přes Tomáše Pomikálka. | foto: Geosan Kolín

Basketbalový seriál Děčín versus Kolín začíná. Dílem 0

  • 0
Zatajit své trumfy a taktické plány, nebo naopak soupeře výkonem nahlodat a sobě zvýšit sebevědomí? Basketbalisté Děčína v úterý v posledním kole dlouhodobé části ligy hostí Kolín, s nímž pak rozehrají čtvrtfinále play-off. Bude to pikantní nultý díl maratonu.

Byť na postavení třetích Válečníků a šestých Medvědů z Kolína už duel se startem v 18 hodin nic nezmění, děčínský pivot Robert Landa tvrdí: „Čeká nás ne nezajímavý zápas. Předvedená hra, přístup a taktický záměr budou podnětné. Přistoupí Kolínští k prvnímu střetnutí série pěti až osmi vzájemných utkání v řadě s maximálním nasazením? Nebo v zápase, kde ‚o nic nejde‘, pošetří síly a klíčové hráče?“.

Za Válečníky Landa tvrdí: „My chceme jistě zvítězit a potvrdit, že v Děčíně se vyhrává jen výjimečně.“

Pavel Budínský, trenér vicemistrů, o zápase mluví jako o formálním. „Zda se bude taktizovat nebo dostanou větší prostor náhradníci, to ukáže až samotné utkání,“ neprozradil na webu Válečníků své záměry. „Rozhodně chceme hrát dobrý a poctivý basketbal, protože za týden začne vrchol sezony. A na ten chceme být připraveni.“

Bilance v aktuální sezoně je 2:1 pro Děčín, první duel ztratil, další dva vyhrál, ač ten poslední až po prodloužení. Čtvrtfinále začne u Válečníků v úterý 11. dubna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž