Jordan McLaughlin (vlevo) z Minnesoty se dere vpřed, brání ho Julian Strawther...

Jordan McLaughlin (vlevo) z Minnesoty se dere vpřed, brání ho Julian Strawther z Denveru. | foto: Reuters

Minnesota v NBA přehrála obhájce titulu, o vítězi série rozhodne až sedmý duel

  • 10
Obhájce titulu Denver musí v play off NBA dál bojovat o postup do finále Západní konference. V šestém utkání druhého kola podlehl na palubovce Minnesoty jednoznačně 70:115 a stav série je vyrovnaný 3:3. Rozhodne sedmý zápas v neděli v Denveru.

Čtvrteční duel měl diametrálně odlišný průběh oproti pátému utkání, v němž měl jasnou převahu Denver v čele s nejužitečnějším hráčem soutěže Nikolou Jokičem. Tentokrát se karty otočily a Timberwolves vedli až o 50 bodů.

Až dosud žádný úřadující šampion neprohrál v následujícím play off o víc než 36 bodů. „To přesně ukazuje, jak jsme k zápasu přistoupili,“ zlobil se trenér hostů Michael Malone.

Domácí udrželi soupeře na třicetiprocentní úspěšnosti střelby, Nuggets trefili jen sedm trojek z 36 pokusů. Na doskoky kralovali basketbalisté Minnesoty 62:43.

„Prostě jsme si věřili, což se nám v posledních třech utkáních moc nedařilo. Sám jsem se snažil vystřelit pokaždé, když ke mně přišel míč, protože naposledy se soupeři podařilo mi ho sebrat,“ uvedl Anthony Edwards, kterému už v prvním poločase stačilo jen devět střel na 19 bodů.

Sestřih zápasu Minnesota - Denver:

Celkem v zápase nasbíral 27 bodů. Skvělou obranou a 21 body se k tradičnímu tahounovi přidal Jaden McDaniels. Veterán Mike Conley dal 13 bodů. Pod košem se činila trojice Karl-Anthony Towns (10 bodů a 13 doskoků), Naz Reid (10 bodů a 11 doskoků) a Rudy Gobert (osm bodů a 14 doskoků).

Podkošoví hráči Timberwolves udrželi Jokiče na 22 bodech a devíti doskocích. Další opoře Denveru Jamalu Murraymu povolili domácí pouze čtyři proměněné střely z 18 pokusů a 10 bodů.

„Ze zkušenosti můžu říct, že šestý zápas je vždy nejtěžší utkání v sérii,“ uvedl Murray. Nuggets si zahrají sedmé utkání poprvé od roku 2020, kdy v semifinále Západní konference zdolali Los Angeles Clippers. Minnesota před 20 lety uspěla proti Sacramentu.

Vítěz této série nastoupí ve finále Západní konference proti lepšímu z dvojice Dallas - Oklahoma City (stav série 3:2).

2. kolo play off basketbalové NBA

Západní konference - 6. zápas:
Minnesota - Denver 115:70, stav série 3:3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž