TAK AHOJ. Hradecká pivotka Michala Hartigová se zdraví s protihráčkami z

TAK AHOJ. Hradecká pivotka Michala Hartigová se zdraví s protihráčkami z Trutnova. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Zdraví drží. Ale nechci to přivolat, dodává reprezentantka Hartigová

  • 0
Jestli je pro někoho herní soustředění ženské basketbalové reprezentace v Trutnově obzvláště příjemnou záležitostí, pak jistě pro pivotku Michalu Hartigovou. Poslední roky sice strávila v Hradci Králové, ale v trutnovském dresu si připsala řadu úspěchů a dodnes na tamní prostředí vzpomíná v dobrém. Vždyť tu začínala kariéru v elitní ženské lize ještě coby mladičká hráčka.

"Od zázemí až po fanoušky je to tu super. Je moc příjemné být znovu v Trutnově," říká zkušená podkošová hráčka. Hartigová začne zápasem proti zajímavému soupeři z Portorika pouť ke konečné nominaci na olympijskou kvalifikaci, která se koná téměř za měsíc, právě na místě, z něhož vyšla do velkého basketbalového světa.

"Letos je kádr ale hodně vyrovnaný a nabitý. Zrovna na post pivotek se v reprezentaci sešlo hodně hráček. Takže dostat se do konečného týmu bude skutečně těžké," soudí s vědomím, že k nominaci bude třeba abnormálně dobrých výkonů.

Do reprezentačního kádru se dostala i na posledním mistrovství Evropy v Polsku. Tam jí však vystavila stop zraněná záda. Teď načíná novou kapitolu. Sezonu sice rozjela se zdravotními komplikacemi, jenže postupně nabrala formu a podílela se na senzačním tažení Hradce Králové. A těsně před odjezdem na soustředění národního týmu ještě s ním stihla podepsat nový dvouletý kontrakt. Zdá se, že štěstí se v tuto chvíli přiklání na její stranu.

Za měsíc by si přála stát na palubovce v turecké Ankaře a společně s družinou kouče Lubora Blažka se kvalifikovat do olympijského Londýna. "Bylo by to fajn. Pochopitelně ale dbám i na zdraví, to je na prvním místě," zdůrazňuje osmadvacetiletá basketbalistka, u níž konečně zranění ustoupila.

"Nerada se o tom ale bavím, nechci to přivolávat," usmívá se Hartigová. Prozatím všechno klape. Proti Portoriku se chce po náročném kondičním bloku konečně ukázat na hřišti. Bude to proti soupeři, který se na kvalifikaci také objeví.

"V týmu je dost nových hráček, tudíž bude teď důležité, jak si porozumíme. Také bude znát přechod z venku do haly," uzavírá Michala Hartigová. Podívá se nakonec do Ankary a poté do Londýna?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž