Slovinský pivot Leon Šantelj (vlevo) se vrací do obrany, tureckou ofenzivu vede...

Slovinský pivot Leon Šantelj (vlevo) se vrací do obrany, tureckou ofenzivu vede Sinan Güler. | foto: FIBA

Zahraniční posila. Basketbalisté Olomoucka získali pivota ze Slovinska

  • 0
Vytouženou posilu pod koš získalo basketbalové Olomoucko: Do klubu přichází Leon Šantelj, který si zahrál i za slovinskou reprezentaci. Pětadvacetiletý hráč si zkusí první zahraniční angažmá. Naposledy působil v týmu Helios Suns Domžale.

„Jde o univerzálního basketbalistu. Můžeme jej využít na pozici čtyři i pět. Je dostatečné tvrdý, umí ale také uvolnit spoluhráče při nájezdu pod koš a má slušnou střelbu z trojkové vzdálenosti,“ přiblížil 205 centimetrů vysokou posilu sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Hledání posil tím ale nekončí. Zvlášť když kvůli zranění vypadl z přípravy další podkošový hráč Viktor Vašát. Jeho problémy s kolenem se musí řešit chirurgickým zákrokem a nelze odhadnout, jak dlouho bude chybět.

Peterka nabídku odmítl, basketbalové Olomoucko dál shání pivota

„Má mladé tělo, třeba léčení nebude příliš dlouhé,“ věří Pekárek, počítá ale s tím, že mezeru potřebuje zacelit. „V nejbližší době přijde jeden pivot na čtrnáctidenní zkoušku. Pod košem potřebujeme doplnit.“

V obměněné podobě vstoupí do nového ročníku Kooperativa NBL také realizační tým. Po třech sezonách skončil asistent trenéra Predraga Benáčka Michal Krčmář. „Dal přednost zaměstnání v rodinné firmě. Post asistenta vyřešíme rychle, máme několik variant,“ poznamenal Pekárek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž