Sportovní hala Folimanka

Sportovní hala Folimanka | foto: Archiv USK Praha

Turnaj mezinárodní soutěže EYBL poprvé v Česku, hostí ho USK Praha

  • 1
European Youth Basketball League poprvé zavítá do Česka. Turnaj pro hráče kategorie do 17 let už od tohoto čtvrtka hostí USK Praha ve své hale na Folimance. A půjde o basketbalový maraton. Ve třech dnech proběhne sedmnáct utkání.

Vše vypukne ve čtvrtek, kdy se od 19:00 předehrává duel mezi Albou Féhervár a USK Praha. Celý turnaj pak oficiálně začne o den později, v pátek 11. listopadu v 10 hodin utkáním mezi římskou Stellazzurra Basketball Academy a TS Jahn Mnichov. Uzavře ho nedělní střetnutí od 16:30 mezi domácími a Basketball Academy Budapešť.

Účastníci turnaje

USK Praha, Alba Féhervár (Maď.), Stellazzurra Basketball Academy Řím (It.), BC Muki (Fin.), SBK Junior Levice (SR), Povážská Bystrica (SR), BDSE - Graphaxx (Maď.), Basketball Academy Budapešť (Maď.)

„Po tříletém působení v EYBL, a to jak v Baltické, tak i Centrální evropské divizi, získal náš mládežnický program příležitost uspořádat historicky první turnaj na českém území. Pro nás se jedná o strategické partnerství, neboť se účastníme EYBL ve věkových kategoriích do 14, 15, 16 i 17 let a právě ve dvou nejvyšších z nich máme letos příležitost uspořádat jeden z turnajů v Praze,“ těší manažera USK Petra Jachana.

„Poprvé v České republice představíme oficiální evropskou mládežnickou klubovou soutěž, jejíž historie začala v jedné z evropských kolébek basketbalu v Pobaltí. Věříme tak, že to bude velmi zajímavá konfrontace napříč evropským mládežnickým basketbalem,“ vysvětluje Jachan význam této akce.

Asistent trenéra týmu USK do 17 let Vít Petrák má radost především z dlouhodobého soupeření s jinými evropskými kluby: „ Naši hráči absolvují tento turnaj již po několikáté za sebou, budeme díky tomu moci porovnávat jejich výkonnostní nárůst oproti jejich soupeřům, s kterými se utkali v předchozích ročnících. Přeji všem co nejvíce vyrovnaných utkání, které v tuzemských soutěžích nejsou samozřejmostí.“

Utkání hostitelského USK Praha

Čtvrtek 10. listopadu

19:00 Alba Féhervár - USK Praha

Pátek 11. listopadu

18:00 USK Praha - Stellazzurra Basketball Academy Řím

Sobota 12. listopadu

13:30 USK Praha - SBK Junior Levice

Neděle 13. listopadu

16:30 Basketball Academy Budapešť - USK Praha


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž