Hlavní trenér Luboš Růžička během time-outu svitavských Turů.

Hlavní trenér Luboš Růžička během time-outu svitavských Turů. | foto: Dekstone Tuři Svitavy

Kouči Růžičkovi chyběly u svitavských basketbalistů odvaha a sebevědomí

  • 2
Tři, čtyři a znovu čtyři. To jsou rozdíly, které svítily na ukazatelích skóre v posledních utkáních svitavských basketbalistů. A také v posledním případě bylo v sobotu nepatrně více bodů na straně soupeře Turů, kterým bylo Brno. Odvezlo si výhru 80:76.

Ovšem přeci jen tu jeden rozdíl oproti předcházejícím střetnutím byl. Tentokrát se Svitavy o vítězství v závěru nepřetahovaly, jelikož svého soka marně dotahovaly.

Tuři si počínali podle přání jejich kouče Lubomíra Růžičky jen v první desetiminutovce. „Brno bylo po tři čtvrtiny lepší. Vstoupili jsme do zápasu tak, jak jsme si představovali. Byli jsme všude tam, kde jsme být chtěli, jak na útočné, tak na obranné polovině,“ uvedl pro web Svitav Růžička.

Další porážka je pro Tury o to komplikovanější, že nastoupili proti poslednímu celku tabulky. Brno však díky triumfu chvost opustilo. Právě fakt, že Tuři byli favoritem, mohl některé hráče svazovat.

„Chtěli jsme rozložit minutáž mezi více hráčů. Někteří mě ale přesvědčili o tom, že bohužel nedokážou hrát pod tlakem. Pod tlakem, který jsme si ušili sami na sebe,“ řekl Růžička.

„Jednodušeji se nám hraje, když v zápase nemusíme nebo nemáme co ztratit, jako třeba venku s Kolínem, Děčínem a Ostravou. Proti Brnu jsme ale museli a bylo vidět, že jsme neměli dobře nastavené hlavy. Je to škoda, protože si myslím, že jsme mohli vyhrát, ale za předpokladu, že bychom byli mnohem odvážnější a mnohem sebevědomější. To tam ale nebylo, a proto soupeř zvítězil,“ dodal kouč Turů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž