DRIBLOVÁNÍ. Karlovarská Maria Blazejewská v duelu proti SŠMH Brno.

DRIBLOVÁNÍ. Karlovarská Maria Blazejewská v duelu proti SŠMH Brno. | foto: MAFRA

Dohrát se ctí, plánují karlovarské basketbalistky do závěru ligy

  • 0
První ze tří posledních zápasů sezony, v nichž už vůbec o nic nejde, sehrály basketbalistky Karlových Varů se Strakonicemi. Oslabeného soupeře přejely 83:62. O to víc teď může Lokomotivu mrzet minulý výbuch doma se Slovankou Mladá Boleslav, který ji definitivně připravil o možnost zahrát si letos v play-off.

"Mrzelo nás to, hlavně poslední čtvrtina, kdy jsme přestali hrát týmovou hru. Teď už s tím ale nic neuděláme," krčil rameny karlovarský trenér Tomáš Veselý po utkání se Strakonicemi.

Jeho tým se teď musí sžívat s novou rolí: jak důstojně dohrát letošní ročník Ženské basketbalové ligy. "Nyní bylo povinností připravit holky na to, že musíme dohrát soutěž se ctí a reprezentovat Karlovy Vary, aby se nemohlo říct, že jsme prohráli se Slovankou a je konec sezony. To byl první motivační stimul," objasňuje Veselý.

Zdá se, že se mu to podařilo. Se Strakonicemi si od samého začátku Lokomotiva velice dobře udržovala vedení, které postupně narostlo po třech čtvrtinách až na 66:44.

"Velká spokojenost," pochvaloval si trenér, který musel do utkání znovu nasadit také své dorostenky. "Zrovna přijely z Brna, měly za sebou náročnou cestu. Musím před nimi smeknout klobouk, bylo to pro ně obtížné, v Brně byly v šesti a hned hrály za nás."

Stejně jako se Slovankou se však také v utkání se Strakonicemi obraz hry v poslední čtvrtině rapidně změnil. "Začali jsme hrát hrozně individuálně a bylo to špatné, nevíme, co s tím, samozřejmě se o tom budeme bavit. Polevili jsme v koncentraci, což by se nemělo stávat, poslední čtvrtina opět nevyšla," láme si hlavu karlovarský kouč.

Výrazně na skóre utkání se to ovšem tentokrát neprojevilo, Karlovy Vary vyhrály o jedenadvacet bodů a to může být v duelu tak dlouhodobě vyrovnaných soupeřů pro leckoho překvapením. "Skončily jim dvě hráčky na pivotu a začali dávat velkou minutáž starším dorostenkám," vysvětloval kouč Veselý příčiny velkého rozdílu ve hře obou týmů.

Nyní čekají karlovarské basketbalistky ještě dva zápasy. První z nich ovšem až za čtrnáct dní, takže si hráčky mohly alespoň v pondělí užít volna. Do čtvrtka je čekají dva tréninky, v pátek jeden a po volném víkendu znovu dva.

Tentokrát ale se změnou. "Zkusíme stavět na kondici, protože Maria Blazejewská je vystudovaná kondiční trenérka. V úterý má první trénink a uvidíme, co si připraví. Jeden trénink má k dispozici a pokud to bude dobré, a myslím, že bude, není důvod neudělat další tento týden," dodává Tomáš Veselý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž