Pardubický trenér Dino Repeša

Pardubický trenér Dino Repeša | foto: Jan Russnák / egoé Brno

Hlavou už hráči byli u soboty, říkal kouč Pardubic po utrápené výhře

  • 1
Pardubické basketbalisty čeká těžká ligová prověrka s Nymburkem, který v sobotu dorazí na Dašickou (hraje se od 17.30), což kouč Východočechů Dino Repeša na klubovém webu označil za jeden z možných důvodů utrápené výhry Beksy 79:76 nad rakouským celkem Flyers Wels, která se zrodila ve středu v prvním zápase evropského Alpe Adria Cupu.

„Byl to velmi těžký zápas, hráči už možná byli myšlenkami spíš u sobotního ligového zápasu s Nymburkem,“ řekl.

Beksa sice byla od druhého poločasu ve vedení, které už nepustila, ani v jeden moment se však nedalo říct, že je „hotovo“. Pokaždé když domácí utekli do osmi až devítibodového vedení, se Rakušané dokázali dotáhnout zpět. Stejně jako dvě minuty před koncem, kdy Pardubice vedly 78:68.

„Z naší strany to nebyl moc dobrý zápas, vyhráli jsme, což je nejdůležitější. Takže asi tak,“ byl nakonec rád pardubický křídelník Josef Potoček. „Problém byl hlavně v doskocích, ty byly nulové. V závěru jsme ale naštěstí něco trefili a trochu jsme soupeři odskočili, což rozhodlo,“ dodal dvanáctibodový střelec Beksy v utkání.

V tom dalším v rámci Alpe Adria Cupu nastoupí Pardubice 19. října od 18 hodin na palubovce polského týmu Patrioti Levice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž