Lance Stephenson slaví s fanoušky Indiany svůj koš.

Lance Stephenson slaví s fanoušky Indiany svůj koš. | foto: AP

Po hořké pouti napříč Amerikou se Stephenson vrací na místo své slávy

  • 11
Lance Stephensona v Indianě milovali a ve zbytku NBA nesnášeli, jeho protivný basketbalový styl přinášel výsledky. Ale přenést ho do jiného prostředí se mu nikdy nepodařilo. Po necelých třech letech a pěti nepovedených angažmá se do Pacers křídelník s pověstí rebela vrací.

Stále teprve šestadvacetiletý brooklynský rodák Stephenson podepsal tříletý kontrakt s Indianou na 12 milionů dolarů, garantovaný pro první dvě sezony. Má nahradit zraněná křídla Rodneyho Stuckeyho a Glenna Robinsona III.

29.března 2017 v 18:52, příspěvek archivován: 30.března 2017 v 01:31

Indiana Pacers, Lance Stephenson agree to 3-year, $12 million deal, league sources tell ESPN. First two guaranteed. Team option on third.

V Pacers zajisté sní o tom, že Stephenson v jejich dresu znovu utvoří údernou dvojku s Paulem Georgem. Dvojku, která trápila i LeBrona Jamese, Dwyanea Wadea a jejich Miami Heat.

Jsou to teprve tři roky, kdy Stephenson deptal v play-off Jamese a zdál se být předurčen k hvězdné kariéře. Teď to zní jak zpráva z jiného století...

V létě 2014 neprodloužil smlouvu s Pacers a chtěl se stát tahounem Charlotte Hornets. Dostal tříletý kontrakt na 27 milionů dolarů, klubu však dobře neposloužil. Navíc byl často zraněný.

V létě 2015 se stěhoval do Los Angeles Clippers, jenže už v únoru následujícího roku ho přední tým NBA poslal do Memphisu Grizzlies.

V létě 2016 Memphis nevyužil opci, a tak se Stephenson upisuje New Orleans Pelicans. Odehrál jen týden ze základní části. Pak si poranil tříslo a klub jej vykoupil ze smlouvy.

Následovala neúspěšná snaha protlačit se na volné místo v sestavě Clevelandu Cavaliers, po bok kdysi proklínaného LeBrona Jamese. A pak dvacetidenní štace v Minnesotě Timberwolves.

Teď Stephenson skončil tam, kde jeho profesionální mise začala. Indianě Pacers by měl pomoci k překvapivému úderu v play-off.

29.března 2017 v 18:44, příspěvek archivován: 30.března 2017 v 01:27

Welcome back #BornReady @StephensonLance https://t.co/n1yU3axsHo

„Born ready,“ říkával Stephenson ve svých velkoústých prohlášeních. Na souboje s nejlepšími se připravený už narodil. Uvidíme. Situace ve Východní konferenci NBA v prvním kole play-off slibuje souboj Indiany s Jamesovým Clevelandem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž