Kunín získal po Slovácích i Američana

Nový Jičín - Basketbalisté Mlékárny Kunín získali posilu z Ameriky. Smlouvu na jeden rok s klubem podepsal třiadvacetiletý pivot Craig Nicholas Callahan. "Bílý Američan, vysoký 205 centimetrů, váží 113 kilo a hrává na pozici čtyřky,“ informoval vedoucí mužstva Milan Dvořák. "Zatím hrál jen na univerzitách, poprvé jej tedy čeká angažmá mimo Ameriku."

Callahan hrál naposledy za univerzitní tým Wilmington Wave Rockers. V Mlékárně Kunín má spolu se slovenským pivotem Ondrejem Šoškou pod košem zacelit mezeru po odcházejících Bošnjakovi a Navrátilovi.

Americký basketbalista byl posledním hráčem, kterého chtěla Mlékárna získat. "Kádr je hotový, máme v něm třináct lidí," řekl Dvořák.

Víc jak polovina týmu je nová. Přišli čtyři slovenští borci: rozehrávač Pavol Weiss (Nitra), pivot Ondrej Šoška (Inter) a křídla Vladimír Hovaňák (Pezinok) a Marek Štec (Pezinok). Z české ligy přišli David Hájek (BVV Brno), Marek Mužík (Triga Brno) a hostování v Kroměříži ukončil Zdeněk Formánek. Trenérem týmu je Zbyněk Choleva, jeho hrajícím asistentem Jaroslav Kovář.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž