Basketbalistky KP Brno, ilustrační foto

Basketbalistky KP Brno, ilustrační foto | foto: KP Brno

Basketbalistky KP Brno přivítají Botas, družstvo plné hvězd

  • 0
Hvězdami prošpikovaný turecký tým Botas SK, sídlící v Ankaře, přivítají ve středu od 18 hodin basketbalistky KP Brno v utkání 2. kola skupiny A Eurocupu.

Domácí celek nastoupí s myšlenkami na nápravu předchozího výprasku z polského Gorzówu, protivníka však momentálně zřejmě nemůže mít těžšího. Kádr Botasu byl skládaný pro Euroligu, tedy nejvyšší klubovou soutěž starého kontinentu, jenže do ní se nedokázal dostat z kvalifikace proti polské Gdyni a „spadl“ tak o jednu pohárovou úroveň níž.

Botas se opírá především o Američanku Kelsey Mitchellovou, oporu Indiana Fever ve WNBA. Loni dávala v Eurocupu v dresu Besiktase Istanbul průměrně 24,6 bodu za zápas.

Výraznými osobnostmi Botasu jsou také britská pivotmanka Temi Fagbenleová (193 cm), hrající v zámoří za Minnesotu, a americká rozehrávačka Shey Peddyová. Zmíněná trojice se v nedávném duelu turecké ligy proti Galatasarayi Istanbul postarala o 57 z týmových 64 bodů.

Začátek střetnutí bude mít v Králově Poli slavnostní rámec v podobě loučení bývalé reprezentantky Edity Šujanové s kariérou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž