Pavel Houška (vpravo) z Ústí nad Labem sleduje zakončení Luboše Kováře ze...

Pavel Houška (vpravo) z Ústí nad Labem sleduje zakončení Luboše Kováře ze Svitav. | foto: Archiv Kooperativa NBL

Skvělý Marko dotlačený k trojkám. Na svitavského lídra bylo Ústí krátké

  • 0
Na hřišti jim chyběli marodi Šimon Puršl a Eduard Kotásek, přesto svitavští basketbaloví Tuři v sobotu proti ústecké Slunetě, sestavou rovněž limitované, posílili svoje šance na konečné druhé místo v nadstavbové skupině A1.

„Rozhodly dvě tři pozice v obraně nebo v útoku. Tomáš Teplý to pak zavřel trojkou,“ připomněl trenér Lubomír Růžička na pozápasové tiskovce přesnou střelu dlouholetého hráče Turů 46 vteřin před závěrečným klaksonem. Tuři v tu chvíli vedli 79:71 a nakonec vyhráli 81:77.

Jinak ovšem na palubovce přitápěl pod kotlem především rozehrávač Svitav Roman Marko, zvolený mužem zápasu. Dvaatřicetiletý borec nastřílel soupeři 27 bodů a přidal sedm asistencí.

„Podal skvělý individuální výkon,“ uznal kouč hostující Slunety Antonín Pištěcký.

„My jsme měli šest dvouciferných střelců, a stejně to nestačilo. Marko dával střely v důležitých momentech, to byl klíčový faktor, i když za nás výborně zahrál David Šteffel (21 bodů),“ řekl trenér.

„V poločase jsem na Romana tlačil, aby si trojkové střely bral, když na něj soupeři chodí spodem. Měl je 15/5, takže jsme v tom byli úspěšní,“ konstatoval domácí kouč Růžička. „Za vítězství jsme moc rádi, stál proti nám takticky velmi dobře připravený tým,“ dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž