Svitavský trenér Lukáš Pivoda a jeho svěřenci

Svitavský trenér Lukáš Pivoda a jeho svěřenci | foto: Jan Russnák / mmcité 1 Basket Brno

Svitavám to nepadá, přesto mají desátou výhru z jedenácti zápasů

  • 0
Nepodařilo se jim sice dotáhnout v tabulce na druhou Opavu, ale před vstupem do elitní nadstavbové skupiny A1 svitavští basketbalisté nynějším třetím místem a bilancí výher a porážek 16-6 určitě nepohrdají.

Jejich středeční triumf 82:69 na kolínské palubovce byl navíc již desátým z uplynulých jedenácti ligových kol a dvanáctým z posledních třinácti zápasů vůbec, započteme-li také pohárové duely.

„Není vítězství jako vítězství, za tohle jsme ale rádi,“ uvedl na tiskovce po utkání v Kolíně trenér Svitav Lukáš Pivoda, jenž kromě dlouhodobého maroda Svobody tentokrát musel z důvodu zranění oželet i dalšího křídelníka O’Briena.

Přestože začátek zápasu se mu zamlouval, našel Pivoda na výkonu svých svěřenců kaňky.

„Bohužel, jak je již v poslední době zvykem, měli jsme velmi nízkou úspěšnost trestných hodů a střelby za tři body. Z toho plynulo, že naše vedení bylo jako na houpačce. Při vší úctě k pivotům Kolína jsme měli mít pod košem výraznou převahu, ale nebylo tomu tak,“ vadilo Pivodovi, jehož tým otevře skupinu A1 sobotním domácím duelem proti USK Praha (netradičně až od 20 hodin Na Střelnici).

Také pardubická Beksa půjde do bojů v A1 ze stejné pozice, jaká jí náležela i před závěrečným kolem základní části, tedy ze čtvrté. Nic na tom nezměnila ani porážka 70:77 v Děčíně, která je celkem mrzutá, protože si hosté v zápase dokázali hned dvakrát vypracovat slušný náskok (vedli 27:17 v úvodu druhé a 65:53 zkraje čtvrté čtvrtky).

„Byl to po celou dobu velmi vyrovnaný zápas,“ sdělil po utkání kouč Beksy Kenneth Scalabroni. „V první půli jsme získali vedení, ale domácí nás stáhli. I ve druhé půli jsme začali lépe a šli dopředu, ale ve čtvrté čtvrtině nás domácí předčili. Dávali střely, a my ne,“ srovnával trenér. Beksa (13-9) zahájí skupinu A1 v sobotu od 17 hodin na půdě mistrovského Nymburka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž