Ondřej Šiška (vpravo) z Děčína obchází Gena Crandalla ze Svitav.

Ondřej Šiška (vpravo) z Děčína obchází Gena Crandalla ze Svitav. | foto: Armex Děčín

Tuři hostí Děčín. Nesmíme se dát vyprovokovat, burcuje křídelník Slezák

  • 0
Budou chtít ukázat, že jejich pondělní vítězství 96:86 v Prostějově nad Olomouckem nebyla jen anomálie podmíněná soupeřem, který měl ještě mizernější formu než oni sami, ale že jde o nově nastolený trend. Svitavští basketbaloví Tuři se ve čtvrtek od 17 hodin před opuštěnými tribunami haly Na Střelnici postaví Děčínu.

„Válečníci jsou známí svojí agresivní a tvrdou hrou. Nesmíme se nechat vyprovokovat, je třeba hrát koncentrovaně celý zápas a zlepšit obranu, kde jsme minule měli velké problémy,“ velel svitavský křídelník Pavel Slezák.

Také Martin Novák, asistent trenéra Turů, připomněl, že v duelu s Hanáky nebylo vše jenom růžové.  „V tom utkání jsme udělali i spoustu chyb. Ty se nyní snažíme odstranit a vylepšit náš herní projev,“ prohlásil Novák. „Pokud předvedeme dobrý týmový výkon, především na obranné polovině, tak věřím v naše vítězství,“ doplnil.

Svitavy se v zápase budou muset obejít bez mladého pivota Jana Hlobila, jejž trápí svalové zranění. V neúplné tabulce Kooperativa NBL jsou se dvěma výhrami a šesti porážkami až předposlední jedenácté. Děčínu pak po těsném triumfu 88:87 v severočeském derby nad Ústím nad Labem náleží devátá příčka s bilancí 2-3.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž