Ondřej Šiška

Ondřej Šiška | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Chceme být vládci severu, hlásí před derby děčínský Šiška

  • 0
Zápas, který zvedá fanoušky ze sedaček. Zápas, který slibuje thriller. Šmrncovní ligové derby mezi basketbalisty domácího Ústí a sousedy z Děčína ve středu asi vyprodá a určitě rozžhaví halu Slunety.

„Severočeská derby patří k nejsledovanějším střetnutím v celé lize, atmosféra je vždycky úžasná u nás i u nich,“ nemůže se ústecký křídelník Martin David dočkat televizního šlágru se startem v šest večer.

Nepůjde o první setkání rivalů v sezoně, utkali se už v Alpe-Adria Cupu. Na sklonku září Sluneta vyrabovala děčínské Válečníky na jejich půdě 74:67. „Soupeř nám porážku určitě bude chtít vrátit. Bude to o bojovnosti, dobře se známe, překvapit bude asi problém. Rozhodnou maličkosti,“ míní David.

Děčínu minule chyběl pivot Pavel Grunt, i teď hlásí trenér Tomáš Grepl absence: „Máme zdravotní potíže, které nás omezí v rotaci hráčů.“ Děčínský rozehrávač Ondřej Šiška tvrdí: „Velký pozor si musíme dát na legendu Pavla Houšku. Doufám, že potvrdíme vzrůstající kvalitu naší hry a ze zápasu odejdeme jako vládci severu.“

Čtvrtý Děčín má o výhru víc, ústecký kouč Antonín Pištěcký o něm vrší komplimenty: „Kromě tradičně skvělého Autreyho, Carlsona, Pomikálka a Šišky se musíme připravit i na další hráče. Již několikrát se v derby bodově utrhl někdo, od koho se to nečekalo. Musíme dřít celých 40 minut a pohlídat si obranný doskok.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž