Kevin Durant se přišel představit fandům Brooklynu.

Kevin Durant se přišel představit fandům Brooklynu. | foto: AP

Neštěstími stíhaný Durant nehodlá návrat na hřiště uspěchat

  • 2
Operovaná achilovka. Vyléčený koronavirus. Kevin Durant byl v posledních dvanácti měsících především prominentním pacientem. A u toho zdá se také ještě zůstane. V této sezoně NBA se slavný basketbalista na hřiště nevrátí ani v případě, že se soutěž po nucené pauze znovu rozběhne.

Hvězda Brooklynu, jež prodělala nákazu koronavirem v březnu, nechce podle informací ESPN riskovat, že si obnoví zranění achilovky. Odpočívat ho chce nechat i vedení klubu.

Kevin Durant se v dresu Nets letos nevrátí. To se nestane. Nenechají ho hrát,“ uvedl proslulý novinář Adrian Wojnarowski v podcastu na ESPN. 

Ještě na začátku května přitom generální manažer newyorského klubu Sean Marks nevylučoval, že by se dvojnásobný šampion NBA mohl po pauze na palubovky vrátit. „To je stodesetimilionová otázka,“ poznamenal činovník Nets s v narážce na Durantův kontrakt.

„On musí znát své tělo lépe než kdokoliv jiný,“ prohlásil Marks. „Naši trenéři a fyzioterapeuti na něm odvedli skvělou práci, ale já třeba nevím, jak se ta pandemie podepíše na komkoliv, natož na Kevinovi,“ dodal pro novozélandská média. 

Jedenatřicetiletý Durant se zranil v pátém utkání loňského finále ještě v dresu Golden State. Před sezonou podepsal jako volný hráč v Brooklynu čtyřletou smlouvu na 164 milionů dolarů, v jeho dresu ale ještě nenastoupil.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž