Nymburský trenér Kestutis Kemzura | foto: ČTK

Nymburský kouč Kemzura pochválil po výhře Mahalbašiče s Reynoldsem

  • 1
Porážky v předchozích dvou duelech, zranění důležitých hráčů, změny v sestavě. Basketbalisté Nymburka nebyli před utkáním proti Ciboně Záhřeb v úplně nejlepším rozpoložení, ale nakonec ve středu večer eurocupové střetnutí zvládli. Slavného chorvatského rivala zdolali 84:76.

"Jsem opravdu rád, že jsme vyhráli, je to pro nás hodně důležité vítězství," pochvaloval si na tiskové konferenci nymburský kouč Kestutis Kemzura.

Projevovalo se nějak na sebevědomí týmu, že prohrál předchozí dva zápasy?
Prohráli jsme první zápas Eurocupu v Ostende. Prohráli jsme také s Doněckem ve VTB lize, byli jsme dole. Program není jednoduchý, dost cestujeme. Bylo pro nás rozhodující vyhrát a udržet domácí neporazitelnost ve všech soutěžích.

Soupeři ve vaší skupině vypadají podle těsných výsledků hodně vyrovnaně.
Jak vidíte, Eurocup je velmi kvalitní soutěž, hraje v něm řada výborných týmů. A my si utkání s dobrými soupeři užíváme. Výhry nad Cibonou si musíme z mnoha důvodů vážit. Vzhledem k našemu programu a dalším okolnostem.

Skóre se přesouvalo ve vlnách. Na konci poločasu se zdálo, že dostáváte zápas pod kontrolu, pak jste ale opět museli dotahovat.
Dokázali jsme být mentálně koncentrovaní. V některých pasážích zápasu jsme měli problémy, ale v útoku jsme byli efektivní.

Skvělý výkon předvedl zejména Rašid Mahalbašič.
Ano, odvedl dobrou práci. Dostal jejich důležitého hráče Žižiče do problémů s fauly. Také Scottie Reynolds byl velmi aktivní, dal hodně bodů a zároveň tvořil hru pro spoluhráče.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž