Diskuze

Když vítěz útočí i po posledním hvizdu. Střet Brno - USK měl dohru u mikrofonů

Ligové klání mezi basketbalistkami Frisca Brno a USK Praha skončilo. Na hřišti se z mistrovského titulu radovaly Brňanky. Novopečený mistr si ale ústy svého manažera Jiřího Hamzy neodpustil několik uštěpačných komentářů vůči poražené straně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Kykyr

28. 4. 2010 21:10
Když trenér...

... prohlásí, že je jedno, kdo vyhraje, hlavně, aby to byl lepší tým, má jedinou možnost, Jít se zahrabat. A to hodně hluboko. Takže je jenom dobře, že mu to naznačil i manažer soupeře, že, pane Blažku?

0 0
možnosti
MD

Black Out

28. 4. 2010 19:47
.

To co řekla Hamza je pravda a já to tady píšu už 2 roky:

1. Zatímco Žabiny stavěly vždy na hráčkách z ČR vhodně doplněných cizinkami, tak USK v podstatě nedělá nic jiného než skupuje cizinky (aby za každou cenu porazily Brno - viz třeba Salesová) a podle toho začíná vypadat repre... ...Brno to samo neutáhne. 

2. Kolik to tvoje slavný USK uvedlo za posledních několik let mladých našich hráček do vrcholového basketu? v Brně vyrostly do evropské úrovně třena Tučková, Samsonová, Hamzová, Janálová, Prcek, Vítečková, Veselá, Večeřová atd atd  

3. Blažek s těma kecama vyletěl z repre po právu a mimochodem, Blažek měl na porážení Žabin kádr už 3-4 roky, jenže s tím jakej je trenér ho musel zoufale předimenzovat aby to loni klaplo 

0 0
možnosti
MD

Black Out

28. 4. 2010 19:47
Re: .

4. Brno když mělo příliš mnoho cizinek (více než povoluje ŽBL) akceptovalo to a jedna cizinka vždy seděla při domácí lize v hledišti, když se ale totéž stalo letos USK chtělo změnit pravidla o počtu cizinek v zápase... tak nevím o jakých mafiánech tady mluvíš! 

5. I fanoušci stoji v Praze za prd, byl jsem tam na služebce a šel jsem fandit USK proti Salamance v EL jako našemu týmu, bohužel jsem byl paradoxně nejhlučnější fanoušek USK, nepletete si to s kostelem?

0 0
možnosti
M

Monty25

28. 4. 2010 15:07
USK vs. Brno

Jak vidím, tak se tu rozhořela velmi zajímavá diskuse, která už místy ani není o basketu. Pan Hamza je mi totálně ukradený a jeho kecy jakbysmet. Fandím USK a Brno respektuju jako kvalitního soupeře a mnohonásobného mistra ČR. Mezi brněnskými hráčkami je hodně holek, které mi jsou sympatické. USK má možná papírově lepší kádr, ale Brno rozhodně nebylo žádný outsider. Šance před finálovou sérií byly 50:50. V trenérovi podle mě rozhodně žádný problém není. Pana Blažka si jako trenéra vážím, protože loni dokázal pro USK získat titul po dost dlouhé době. To, že si ve finále moc nezahrály např. Katka Bartoňová, Edita Šujanová, Terka Pecková nebo Marky Bednářová, je určitě pravda. Ale basket se nehraje proto, aby hrály reprezentantky, ale aby hrály ty nejlepší, což jsou v USK s výjimkou Káti Elhotové hlavně cizinky. Výše zmíněné holky dostávají prostor hlavně v lize kromě zápasů s Brnem. Loni se holt psalo o "padlém brněnském impériu" a letos se zase píše obráceně... mnoho povyku pro nic.

0 0
možnosti
LV

Vinč

29. 4. 2010 1:35
Re: USK vs. Brno

Taky názor. Ty zminovane reprezentantky vsak nehraly prakticky cely rocnik. Hodně na diskuzi,a el kdž nehrají, pak se jedná o poměrně úzký kádr a to se poněkud vrátilo.

0 0
možnosti
PP

p19p

28. 4. 2010 13:46
Hamzo

považoval bych za frajeřinu říct tohle za stavu 0:0 na zápasy, jenomže na to nemáš, takhle je to tupá obohost

0 0
možnosti
LV

Vinč

28. 4. 2010 12:34
FANDIM USK

V USK muze hrat kdokoli a za jakekoli penize,ale jestli je povede DUO Blazek - Benes, tak to dopadne velmi obdobne. Jsou to loajalni loutky a s basketem na teto urovni maji spolecneho jen velmi velmi malo. . Jestli p. Zach chce kupovat nejlepsi hracky, musi koupit i nejlepsi trenery. To, ze je Blazek ve funkci repe trenera neznamena vubec nic. Naopak. Jak je mozne , ze ceske hracky - reprezentantky  jsou krasne vysezene z lavicky. Brno v tomto ohledu dalo sance i Hanusove . Toto by se v USK stat nemohlo. Pro redakci - kdyz jste tu opakovane nechali vyjadrovat Michaal Jezdika, nemuzete pozvat duo BeBe ? Nebo az promluvi se vsemu akterkami repre? JAK ASI PRIPRAVI DVOJICE BLAZEK a BENES DRUZSTVO USK, KDYZ SE BUDOU MUSTE FULLTIMEOVE VENOVAT DO SKORO PULKY RIJNA REPREZENTACI? KDO BUDE VEST TO DRUZSTVO? PREKLADATELKY ???? TOTO SVEDCI O NEPROFESIONALNOSTI PREDEVISM PANA ZACHA. NICMENE JSOU TO JEHO PENIZE.

0 0
možnosti
PK

pamesa

28. 4. 2010 10:08
RIVALITA

No pan Hamza už se spíše bude věnovat biatlonu ale co řek po titulu v Praze je jednoznačně pravdou. USK pod vedením pana Blažka je tým plný hvězd ale koncepce její hry je katastrofálni a prakticky neexistuje vždyt v tom utoku to snad hraji bez signálů jen záleží na improvizaci hráček - což je obvyklé ostřelování ze všech pozic. K rozpočtu( neoficialní čísla i podle deníku SPORT je 60 mil(USK)-30mil(BRNO). PS: v USK má hrát v příští sezoně Milton(Valencia) a Wauters(Jekatěrinburg)

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

28. 4. 2010 11:05
Re: RIVALITA

Tak jo, je vidět, že tady každý nepochopil, rozeberme si situaci názorně za předpokladu, který je pro vás zřejmě klíčový, tj. že pan Hamza má pravdu. Co to znamená? že tedy zřejmě USK má mizerný trenéry. Tak to je fantastický, že to pan Hamza řekl, a NECÍTÍM ZA TÍM VŮBEC NIC OSOBNÍHO, kdepak....:-))))) To je přece jeho úloha, hodnotit trenéry USK, tj. největšího rivala:-)))) Už tomu rozumíte?

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

28. 4. 2010 10:00
Hamza...

to snad není možný. Tohle se prostě nedělá, svědčí to o přebujelém egu a hlavně tuposti. Co to je za kecy? Copak jsou tyhle věci srovnatelný? :-)si vůbec dovoluje hodnotit cizího trenéra, když tomu sám nerozumí (není trenér)?

0 0
možnosti
JM

mutantmutant

28. 4. 2010 10:21
Re: Hamza...

a napadla tě vůbec možnost že má v tom co říká prostě pravdu? :-)

0 0
možnosti
BK

rina

28. 4. 2010 9:08
vyjádření

Já pana Hamzu sice chápu, protože poslouchat roky v médiích polopravdy a neetická vyjádření,  je opravdu obtížné.  Přesto si myslím, že měl mlčet, protože proti vlivným lidem s mediální mocí pravdou bojovat nelze. Protože ti samí, co přes média a díky nim svými polopravdami a věcmi vytaženými z kontextu útočí, ti samí z něj udělají hysterika. A to je trapné.

Asi nejhumornější na tom je, že jeho vyjádření jsou pravdivá. Pokud se někdo před tím, než začne mluvit (nebo psát) trošku zamyslí, projde si kádr USK Praha a BK Frisco Sika Brno, tak musí žasnout, že USK Brno opravdu nepřejelo (obzvlášť s těmi zraněnými).

Lindsay Whalen byla téměř nominována do reprezentace USA. To je znak obrovské kvality. Kateřina Elhotová je skvělá střelkyně. Evanthia Maltsi je střelecky něco jako Zuzana Žirková ve formě. A v podobném duchu by člověk mohl pokračovat dál....

0 0
možnosti
BK

rina

28. 4. 2010 9:09
Re: vyjádření pokračování

Brno takovou kvalitu v potenciálu hráček v současné době a sezoně nemá a možná už nikdy mít nebude. Když si uvědomím,  jak hráčky, které jsou v USK, hrály v jiných klubech, tak ve svém současném působišti předvádí  až na malé záblesky horší výkony.

Nevím, čím to je. Možná je družstvo typologicky hůř složené, možná z nich trenéři nedokážou dlouhodobě dostat ty nej výkony možná jsou špatně takticky připravené. Těžko říct, ale tyto věci jsou v zodpovědnosti trenérů.

USK to má těžší v tom, že se rozhodlo hrát na vrcholné úrovni v době, kdy byla Euroliga na mnohem vyšší úrovni, než tomu bylo v době, kdy začínalo Brno. Brno udělalo spoustu chyb ve výběru hráček, občas se mu to povede i teď. USK na tohle čas nemá, ale zase se mohlo poučit z cesty a očividných chyb, které za ty roky Brno udělalo.

0 0
možnosti
BT

Barbarka_CZ

28. 4. 2010 8:33
fandím Brnu,

ač mám mnohonásobně blíž k Praze. ;-) Nicméně v jednom měl Hamza velkou pravdu - výsledky USK v Eurolize jsou dlouhodobě velice špatné až prachbídné, a to i poté, co dokázaly Pražanky vloni Brno na malém českém rybníčku přehrát a porazit. Někde je chyba.

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

28. 4. 2010 10:03
Re: fandím Brnu,

tak jo, pojďme do střetu - chyba je v Hamzovi, tohle se nedělá. Je to trapné, nedůstojné, proti fair play. Je to blbec.

0 0
možnosti
RP

Pippo.

28. 4. 2010 8:31
rozpocet

Daji se nekde zjistit rozpocty jednotlivych klubu? Zajimalo by me prave srovnani USK, Frisco a zbytek ligy.

0 0
možnosti
BK

rina

28. 4. 2010 9:42
Re: rozpocet

Těžko říct, u Brna byl rozpočet před pár lety okolo 50 milionů. Myslím, že se to příliš nemění, jedině snad k nižšímu číslu.

USK na tom bylo v jednu dobu podobně v současné době je to dost možná i vyšší číslo. Ty čísla mám z doby, kdy se Brno dostalo mezi nejlepší v Eurolize. Je možné, že tam jsou týmy nuceny rozpočty zveřejňovat, ale nevím, jestli je to tak a jestli to může laik dotazem na FIBA zjistit. Pokud jde o ostatní naše týmy, tak netuším, jaký mají rozpočet, a ani nevím, jak to zjistit.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Cyklistika

Pád cyklistického Supermana. Sám se zničil léky na neplodnost

1. června 2024  8:26

Říkali mu Superman. Ocenili tak jeho čin z roku 2013. Tehdy doma v Kolumbii trénoval na kole, když...

Hokej

Reakce na tragédii. Hokejisté musí nosit chránič krku, změna se týká i extraligy

5. června 2024  14:02

Nejde o žádnou neočekávanou úpravu. Kvůli tragédii v britském hokeji, kdy hokejistovi Adamu...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Hokej

Bývalý útočník hokejové Sparty spáchal sebevraždu. Rodině psali i Češi

5. června 2024  10:51

Norský hokejový útočník Alexander Reichenberg v pouhých 31 letech spáchal sebevraždu. „Sám si...

Hokej

Udus se rubly! Slovenský bek podepsal v Rusku a hlásí: Lidé mi přejí smrt

3. června 2024  14:04

Stejně jako několik krajanů učinil nepopulární kariérní krok. Takový, o kterém dopředu věděl, že...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Fotbal

Priske a Feyenoord, je to blízko. Dohodl se na smlouvě, píše nizozemský tisk

2. června 2024  15:47

Fotbalový trenér Brian Priske, zdá se, je blízko odchodu ze Sparty do Feyenoordu Rotterdam. „Je...

Atletika

Postupy čtvrtkařek, steeplařů i Maňasové. Suverénně se uvedla Švábíková

8. června 2024,  aktualizováno  13:04

Aktualizujeme Druhý den atletického mistrovství Evropy v Římě je z českého pohledu pořádně nabitý v dopoledním i...

Tenis

Derby ve finále juniorky Roland Garros ovládla Valentová, porazila Samson

8. června 2024  12:55

Aktualizujeme Už před finále bylo jasné, že dvouhra juniorek na letošním Roland Garros bude mít českou vítězku....

Volejbal

Nečekaně brzký konec, Perušič se Schweinerem vypadli v Ostravě v osmifinále

8. června 2024  11:01,  aktualizováno  12:49

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vypadli v Ostravě v osmifinále po prohře...

Ostatní sporty

Brazilská stolní tenistka se v Paříži zúčastní olympiády i paralympiády

8. června 2024  12:44

Brazilská stolní tenistka Bruna Alexandreová se jako sedmá sportovkyně v historii představí v...

Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!
Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!

Rodiče budou jistě souhlasit, že vybrat tu správnou dětskou chůvičku je občas dost fuška. Abychom vám pomohli s rozhodnutím, naše dvě redaktorky...