Samantha Ostarellová (vlevo) z Trutnova a Kateřina Křížová z Hradce Králové v...

Samantha Ostarellová (vlevo) z Trutnova a Kateřina Křížová z Hradce Králové v souboji o míč. | foto: ČBF / Pavel Netolička

Favority s Valosunem nejsme, ale play-off je nová soutěž, zní z Trutnova

  • 0
Výsledky ani výkony v posledních týdnech nic moc a navíc proti nim soupeřky, jež se netají medailovými ambicemi a v průběhu celé sezony to také většinou dokazovaly. Přesto trutnovská Kara nejde do čtvrtfinálové série v Ženské basketbalové lize s brněnským Valosunem s poraženeckou náladou.

„Valosun je samozřejmě favoritem. Ale je to play-off, úplně nová soutěž, kde může být řada věcí jinak,“ tvrdí její trenér Jozef Rešetár.

Konečné šesté místo v základní části jeho tým poslalo do souboje s třetím týmem tabulky. „Berem v úvahu jeho kvalitu, ale družstva od druhého místa dolů jsou hodně vyrovnaná,“ vysvětluje Rešetár.

I proto očekává vyrovnaný boj, v němž by se trutnovské družstvo mělo rvát o postup. A to přesto, že v posledních kolech základní části nemělo právě oslnivou formu. „Moc se nám nedařilo, ale je třeba vidět, že to souviselo se zdravotními problémy hráček,“ říká trenér Kary.

Ve středečním prvním zápase bude mít k dispozici všechny, měly by být zdravotně fit. Včetně Ovsíkové, jež ve víkendovém posledním kole základní části nenastoupila.

„V minulých týdnech nešlo jen o to, že by některá z hráček nehrála. Některé totiž sice nastoupily, ale nebyly úplně v pořádku. Teď už by to tak nemělo být,“ konstatoval kouč.

Kara má nevýhodu v tom, že sérii začne venku a také případný pátý rozhodující zápas by hrála v Brně. „To se dá zvládnout, rozhodne aktuální fyzické a psychické rozpoložení hráček, je to otevřené,“ je přesvědčen Rešetár.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž