K obratu zavelel Warrick

  • 5
NovýJičín - Velmi spokojen byl po utkání 5. kola Mattoni NBL proti Spartě Praha (88:79) kouč novojičínských basketbalistů Milan Šedivý. Hráči Mlékárny Kunín podali v souboji s kvalitním soupeřem výborný výkon a připsali si na své konto třetí vítězství v sezoně. "Hráči projevili enormní snahu a za vynikající výkon zejména v obraně si vítězství opravdu zasloužili," rozplýval se bezprostředně po zápase trenér Šedivý.

První čtvrtina byla velmi vyrovnaná, ovšem nástup do druhé části hry vyšel lépe Spartě. Ta si během velmi krátké doby vybudovala sedmibodový náskok a Kunínští marně hledali cestu k dobytí soupeřova koše. Našel ji až Američan Warrick, jehož start v zápase byl do posledních okamžiků kvůli zdravotním problémům nejistý. Sotva jej trenér Šedivý poslal na palubovku, zaznamenal osm bodů v řadě (ve 2. čtvrtině nastřílel celkem 11 bodů) a rozhodující měrou se zasloužil o klíčový obrat v utkání.

"Warrick se ze začátku chytil třemi trojkami a v dalším průběhu hrál zvláště v obraně velice slušně. Při zranění Modra jsme potřebovali mít ve hře třetí křídlo, abychom mohli trochu vystřídat," ocenil Warrickův přínos pro hru Kunína domácí kouč.

Neméně důležitou roli sehrál další cizinec v dresu Mlékárny Mario Bošnjak. V pivotmanském souboji zcela jasně přehrál Pavla Fránu a protože velmi dobře bránil a úspěšně střílel takřka ze všech pozic (z pěti trojkových pokusů proměnil tři), byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Sázel jsem na to, že nebudeme Bošnjakovi při obraně Frány pomáhat. Mario je natolik dobrý a zkušený pivot, že si s ním poradí," odhalil předzápasovou strategii Šedivý.

Po Opavě tedy Kunín dokázal zdolat v domácím prostředí dalšího silného soupeře. "Zápas po zápase se posouváme dál, ale byl bych nerad, abychom vítězství nad Spartou přeceňovali. Čeká nás ještě dlouhá cesta," mírnil pozápasovou euforii Šedivý. "V tomto složení jsme odehráli teprve 12 utkání, zatímco některé týmy měly před sezonou 25 přípravných zápasů. Navíc je tu nový kouč, noví klíčoví hráči a jiný systém hry. Hráči však ukázali, že pokud hrají zodpovědně, je naše hra atraktivní i pro diváky, kteří byli v souboji se Spartou naším šestým hráčem. Věřím, že to tak bude i nadále," dodal závěrem M. Šedivý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž