Julian Gamble (vpravo) a Nemanja Djurišič z Bonnu slaví povedenou akci.

Julian Gamble (vpravo) a Nemanja Djurišič z Bonnu slaví povedenou akci. | foto: FIBA

Gamble se projevil, jak umí. Zasmečoval na prezidenta Trumpa

  • 6
Utkání hvězd německé basketbalové ligy se dočkalo záběrů, které obletěly svět. Jeden z účastníků akce Julian Gamble tu zaujal politické stanovisko, když si vystřelil z amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Osmadvacetiletý pivot z Telekom Baskets Bonn si v soutěži nejlepších smečařů pozval na hřiště kamaráda v obleku, který měl na hlavě masku Donalda Trumpa. 

Přes toho pak tvrdě zasmečoval po nahození o desku a po zhoupnutí na obroučce Trumpova dvojníka srazil na zem. Poté si klekl na jedno koleno a zvedl do vzduchu pravou pěst, což je oblíbená póza hlavně hráčů ligy amerického fotbalu NFL při protestech proti nynějšímu prezidentovi Spojených států a společenskému dění celkově.

„Pro mě jako pro Afroameričana je jeho vliv velmi negativní. Jsou to složité časy, ale když je zvládneme, budeme silnější. V USA je to teď pro Afroameričany složité. V Evropě se řeší, jestli jste Američan, Belgičan, Němec a tak, ale ve Státech rozdělují lidi podle barvy kůže.

15.ledna 2018 v 11:01, příspěvek archivován: 16.ledna 2018 v 22:30

Hafta sonu düzenlenen @easyCreditBBL All-Star Smaç Yarışması'na katılan @TelekomBaskets forması giyen Julian Gamble, Donald Trump'ı yerle bir etti❗ (photos by @martinvogel) https://t.co/70sjscHKU1

Podle prohlášení vedení německé nejvyšší soutěže musí být Gambleův kousek považován za projev svobody slova a názoru, za což není důvod trestat. 

Pro doplnění: Gamble nakonec skončil ve smečařské soutěži třetí.

13.ledna 2018 v 19:27, příspěvek archivován: 16.ledna 2018 v 22:30

VIDEO: Dunk of the year by Julian Gamble? #Trump #TrumpDunk @barstoolsports https://t.co/CPHRB3yHSe

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Dunk of the year by Julian Gamble? #Trump #TrumpDunk @barstoolsports https://t.co/CPHRB3yHSe

Nyní slavného smečaře mohli fanoušci minulý týden sledovat živě v Nymburce, kam přijel s Bonnem v rámci utkání Ligy mistrů. Tehdy nasázel Středočechům 18 bodů a potvrdil pozici nejlepšího střelce svého týmu v soutěži, ale Bonn podlehl Nymburku 98:106.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž