Jordan do hry? Je to možné

P r a h a - Michael Jordan se možná znovu objeví na palubovce. Jedna z největších hvězd historie NBA už podle zámořského tisku začala intenzivně trénovat a spekuluje se tak o tom, že by mohl naskočit už v příští sezoně. Jordan by s největší pravděpodobností nastupoval za klub Washington Wizards, který vlastní. Není vyloučeno, že spolu s Jordanem by se v jednom týmu mohl objevit i Charles Barkley.

Sedmatřicetiletý Jordan, který je prezidentem klubu se ještě v únoru nechal slyšet, že šance na svůj případný návrat odhaduje na méně než jedno procento. Podle nejnovějšího vydání časopisu Sports Illustrated však Jordan začal s intenzívní přípravou a tráví v tělocvičně až šest hodin denně. Podle listu vše směřuje k tomu, že se Jordan na palubovkách NBA objeví v příští sezoně.

V souvislosti s Jordanovým comebackem se spekuluje také o Charlesi Barkleyovi, který kariéru ukončil teprve před rokem. V minulém týdnu absolvoval s Jordanem čtyři společné tréninky v Gainey Village Health Club & Spa ve Scottsdale a také on by mohl v příštím ročníku ligy oblékat dres Wizzards.

Jordan se zatím oficiálních komentářů zdržel, již týdny se však v americkém hlavním městě spekuluje o tom, že svým návratem by mohl nastartovat proces, který by vyvedl herně strádající Wizzards ze spodních pater ligy. Jeho comeback by prospěl i celé NBA, protože od roku 1998, kdy se Jordan s ligou rozloučil, její sledovanost stále klesá.

Zámořský tisk se domnívá, že se Jordan zhlédl v nedávném veleúspěšném comebacku hokejové hvězdy Maria Lemieuxe. Návrat k fyzickému tréninku se již údajně na basketbalové megastar podepsal. "Jordan se zbavil nadváhy. Vypadá, jako by mu bylo pětadvacet," shodují se odborníci. Manažer slavného basketbalisty David Falk však spekulace o návratu odmítl. "Myslím, že šance na Michaelův návrat se stále pohybují kolem desetiny procenta. Když vstřelíte svůj poslední koš ve svém posledním utkání a rozhodnete o zisku trofeje, čím byste chtěli tohle přebít?" argumentoval Falk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž