Jiří Welsch znovu odpovídal čtenářům

  0:29
Boston - Jediný český basketbalista ve slavné NBA Jiří Welsch ještě jednou v této sezoně odpovídal na dotazy čtenářů iDnes. Welsch si jako první Čech v historii zahrál play-off nejkvalitnější basketbalové ligy světa, ale jeho Boston Celtics vypadli v první kole s favorizovanou Indianou 0:4 na zápasy.
Odpovědi jsou řazeny v opačném pořadí, kompletní odpovědi i za uplynulé týdny naleznete ZDE.

OTÁZKA: ( Petr ) Po tvé minulé odpovědi ohledně pravidla o tréninku, bych se tě chtěl zeptat: 1) Existuje v NBA nějaké pravidlo které omezuje maximální délku tréninku 2) Existují podobná pravidla i pro přípravný kemp? Díky a hodně štěstí.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:21 ) Pravidlo pro minimalni cas treninku neni a co se tyce tyce treninkoveho kempu - tymy mohou trenovat dvakrat denne pouze prvni 4 dny treninkoveho kempu, potom uz se trenuje pouze jednou denne bez casoveho omezeni.

OTÁZKA: ( Honza ) Ahoj Jirko, zacatkem cervna letim s pritelkyni na 4 mesice do Bostonu. Daly by se nejak sehnat listky na NBA v pripade postupu Bostonu do finale? Jednou jsi odpovidal, ze s pritelkyni chodite v Bostonu do restaurace, mohl by si prosim nejake doporucit? A jeste jedna otazka. Mate v Bostonu nejake "Fan shopy" Celtics (deresy, trika, mikiny, tenisky) a na kolik dolaru prijde tvuj dres? Diky za odpovedi a hodne stesti a uspechu v play-off. Honza
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:19 ) Nase oblibene restaurace v Bostonu - McCormick and Schmick´s, Legal Sea Food, P.F. Chang´s, spousta vynikajicich restauraci je take v italske casti Bostonu zvane North End.. Nas "fan shop" je primo v nasi hale Fleet Center, replika meho dresu stoji myslim okolo 50 dolaru..

OTÁZKA: ( jay-z ) Ahoj Jirko, cetl jsem o tobe, ze mas rad hip-hop. Konkretne pry Jay-z(ho). Jake alba od nej poslouchate? A myslis, ze by cernosska komunita k sobe pustila i nejakeho belocha nebo jsou spis pospolu? Diky
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:17 ) Mam rad ruznou muziku, mimo jine i rap a hip-hop.. Momentalne hodne posloucham posledni album, ktere Jay-Z vydal, Black Album..

OTÁZKA: ( m ) Myslim ze tato sezona pro vas brzy skonci,myslis ze ta pristi bude lepsi? vas tym ted nema sanci ani najednu vyhru nebo se mylim?
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:16 ) Opet odpovidam opozdene.. Tym na par vitezstvi mel, ale v dane situaci bychom Indianu tezko porazili 4krat a postoupili do dalsiho kola, Pacers jsou velmi dobry tym a my na ne ted bohuzel nemame.. Skoncilo to tak, jak to skoncilo - 4:0.

OTÁZKA: ( Vašek ) Ahoj Jirko.Blahopreji k vydařené sezóně v Bostonu.Ale přeci jenom, nezdá se ti, že tvůj střelecký účet mohl o dost bohatší?Máš předpoklady se stát tahounem mužstva, ale zdá se mi, že bojíš sám zakončovat.Neměl by si být větší sobec?
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:16 ) Diky.. Mozna mohl byt vetsi, ale basketbal neni jen o nstrilenych bodech. Vetsi sobec bych mohl byt, ale neni to zkratka moje hra.. Kdyz se snazim hrat sam na sebe, tak nehraju tak dobre, ver mi, parkrat jsem to letos zkusil.. :o)

OTÁZKA: ( míra ) V první řadě chci poděkovat za to, co pro nás baskeťáky svým úspěšným působením v NBA děláš. Trénuji mládež a zajímá mě tato věc: Jak se ti dařilo v v žákovském a dorosteneckém věku, myslím kolik jsi zhruba střílel bodů, byl jsi ve svých týmech nejlepším hráčem atd,. skromnost stranou :-) Dík a hodně štěstí
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:15 ) Skromnost stranou ?? :o) troufam si tvrdit, ze ve vsech kategoriich od minizaku po dorost jsem byl nejlepsim nebo alespon jednim z nejlepsich ve svem tymu.. Kdyz jsem byl jeste mladsi dorostenec, zucastnil jsem se v dresu Pardubic finale ligy starsiho dorostu, byl jsem vyhlasen nejlepsim hracem a stal se nejlepsim strelcem s prumerem pres 30 bodu na zapas..

OTÁZKA: ( plavi ) Ahoj Jirko.Já vím že je to ještě velmi předčasné ale pomůžeš reprezentaci v září v kvalifikačních bojích o ME. Moc tě potřebujeme.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:15 ) Ted v zaveru sezony jsem na to prilis nemyslel, nyni budeme vse resit s trener Michalem Jezdikem..

OTÁZKA: ( Franta Novák ) Chtěl jsem se zeptat, zda sleduješ NBL a koho typuješ letos za českého mistra a který z hráčů NBA je podle tebe absolutně nejlepší.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:14 ) Ceskou Mattoni NBL sleduju a tipuju Nymburk na viteze ligy.. Absolutne nejlepsi je jeden z dvojice Tim Duncan a Kevin Garnett, alespon podle meho nazoru.

OTÁZKA: ( Zuza Patzáková ) Jirko, měla jsem na mysli založení gymplu.Naše třída se zatím k ničemu nemá.Upřímně nejak nejsme v kontaktu.Jen,co vím.Venca M. ma 2. dítko,Kalouska 1.Viktor T. je na architektuře,já dodělávám pajdák,Věrka M. je v Americe a nic víc v téhle chvíli netuším.Snad se dozvíme víc na tom srazu.Tak ještě jednou přeju moc úspěchů a ať se Tobě i celému teamu daří,co nejlíp.Ahoj Z.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:14 ) Cau Zuzko, na tech oslavach zalozeni urcite budu, tak se tam snad potkame. Doufam, ze prijdou i ostatni, bylo by to fajn.. Mej se zatim, at se ti dari.

OTÁZKA: ( Franta Morgána ) Jak dlouhej máte trénink v den volna a v den kdy hrajete? Víš o tom, že tvá akce byla zařazena do top ten magazínu NBA action za předminulý týden? Za případné odpovědi děkuji, přeji ti hodně štěstí a na závěr čistě amatérská rada: určitě máš na to, aby si častěji chodil sám do koše.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:13 ) V den zapasu mame hodinovy trenink a v den kdy nehrajeme 1,5 az 2 hodiny.. O te akci vim, ale abych se priznal, jeste jsem ji v televizi nevidel.. Dik za radu, budu na to myslet..

OTÁZKA: ( drobek ) Zdravím Tě Jirko. Ten první zápas s Pacers se vám moc nepovedl, myslíš si, že vám v úterý pomůže absence Rona Artesta? Přeju úspěch, věřím že Indianu ještě pořádně potrápíte.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:12 ) Trochu se spozdenim.. Absence nam nepomohla a tu Indianu jsme moc nepotrapili..

OTÁZKA: ( Vince Carter ) Ahoj Jirko, gratuluji ti k tvemu prvnimu double-double v zivote a chtel bych se te zeptat kolik jsi meril kdyz jsi poprve zasmecoval? Predem dekuji a at se ti dari.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:12 ) Diky, ted jeste ten triple-double co :o).. Nepamatuji si presne, kolik jsem meril, kdyz jsem poprve zasmecoval, bylo to v mladsim dorostu a urcite jsem mel uz pres 190 cm.

OTÁZKA: ( Marian ) Ahoj Jirko,Chci Te pozdravit a poprat at se Ti dari v dalsi kariere a jen Ti oznamit i Tvym fanouskum,ze na strankach www.eurotv1.us muzou shlednout v archivu, ve vysilani z 29.2.2004 dokument o Tobe a o NBA natoceny cesko-slovenskou tv v Chicagu.Mej se a diky.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:10 ) Diky za pozdrav, na ten dokument se urcite podivam.

OTÁZKA: ( Klusi ) Cau, hodne me zaujala jedna tva odpoved ve ktere jsi rikal, ze 80% akci Bostonu neni improvizace, ale akce kterou zahlasil trener od postrani cary. To je v NBA bezna praxe? Urcite ne vsechny tymy hraji timto zpusobem (napr. Sac). Pride mi, ze pak dost odpada nejen kreativita hracu, ale i pozice stredniho rozehravace. Jak Vam osobne vyhovuje takovyto zpusob hry? Hraji takto i nektere spickove evropske tymy? Dik za odpoved a postupte.
ODPOVĚĎ: ( 29.04.2004 00:10 ) Skutecne jsem psal, ze 80% vsech akci hlasi trener z lavicky.. Zaroven jsem se ale zminil o tom, ze vetsina techto akci jsou jednoduche spoluprace dvou ci tri hracu, jejichz cilem je napriklad vytvorit vhodnou situaci pro hru jeden na jednoho nebo jedoducha clona pro uvolneni strelce, po ktere nasleduje dalsi pohyb hracu na zaklade reakce obrany. V tech chvilich uz prichazi na radu improvizace a cteni obrany.. V Evrope jsou utocne systemy tymu vice komplexnejsi.
Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kaderka z krunýře nevyleze. Velké kluby mlčí, hráči zklamali, říká kritik

2. května 2024

Premium Policisté v rozsáhlém spise uvádějí, že když Ivo Kaderka začal tušit, že se na něj vyšetřovatelé...

Kolik minut se vlastně (ne)hraje? Bída ve srovnání s Evropou, z ligy zaujme Zlín

4. května 2024

Premium Není to údaj, nad kterým by fotbalový fanoušek běžně přemýšlel. Dokud nevidíte data černá na bílém,...

Kvalifikaci na sprint F1 v Miami vyhrál Verstappen před Leclercem

3. května 2024  20:17,  aktualizováno  23:52

Kvalifikaci na sprint ve Velké ceně Miami formule 1 vyhrál lídr mistrovství světa Max Verstappen z...

Bilbao i bez dvou vyloučených hráčů a trenéra vyhrálo na půdě Getafe

3. května 2024  23:16

Fotbalisté Bilbaa zvítězili v předehrávce 34. kola španělské fotbalové ligy 2:0 na hřišti Getafe....

Boloňa hrála v Turíně bez branek, dál ale drží čtvrté místo v italské lize

3. května 2024  23:01

Fotbalisté Boloni uhráli v předehrávce 35. kola italské ligy jen bezbrankový výsledek na hřišti...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...