Basketbalisté

Basketbalisté | foto: Marek Podhora, MAFRA

Basketbaloví Lvi nečekaně dobyli Prostějov. Překonali stovku

  • 0
Tak tohle se nečekalo. Basketbalistům Jindřichova Hradce se v nejvyšší soutěži mužů povedlo vyhrát v hale čtvrtého Prostějova. Celku, kde moc týmů neboduje. A navíc to nebylo ledajaké vítězství. Jihočeši vyhráli 101:81. „Toho vítězství si hodně ceníme a potěšilo nás to,“ popisoval trenér Lvů Karel Forejt.

„Já osobně jsem v Prostějově naposledy vyhrál ještě s Nymburkem. O to je to pro mě cennější výhra,“ dodal vzápětí. V Nymburce byl naposledy v sezoně 2005/06.

Prostějov sice začal utkání lépe, ale Jihočeši dokázali skóre brzy otočit. Vedli už po první čtvrtině a výraznější náskok si dokázali udržet i po pauze a postupně ho navyšovat. Když vedli na začátku poslední čtvrtiny už o sedmnáct bodů, dokázali si závěr duelu pohlídat.

„Překonat sto bodů pro nás není úplně obvyklé. V minulých sezonách jsme měli lepší útok. Letos máme průměr na zápas nějakých 75 bodů, což není moc. Jenže v poslední době se nám začíná dařit. V Nymburce jsme dali v předchozím zápase 73 bodů. Což taky bylo velmi solidní, i když jsme prohráli. Uvidíme, jestli to bude krátkodobější, nebo dlouhodobější,“ podotkl Karel Forejt.

Pravdou je, že Jihočechům se v této sezoně daří o dost více než v té minulé. Mají už pět výher a díky předehrávce v Prostějově se dokázali posunout na osmé místo v tabulce. Pokud na něm budou chtít setrvat, měli by v pondělí v televizním utkání a přímém přenosu České televize bodovat v hale USK Praha.

Ten je devátý. Doma ho v této sezoně už porazili. Mimochodem to dali 99 bodů – druhý nejvyšší počet bodů v této sezoně. Vítězství z Prostějova naznačuje, že by to mohlo jít. „Ale pozor. Na USK to bude úplně jiný zápas. Bude to hodně defenzivní. Rozhodně nepadne tolik bodů jako teď v Prostějově,“ dopředu upozorňuje Karel Forejt.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž