Basketbalisté Jindřichova Hradce

Basketbalisté Jindřichova Hradce | foto: Lukáš Šamal

Trápení basketbalistů Jindřichova Hradce. Rekord na výhru nestačil

  • 0
Další smolné utkání mají za sebou basketbalisté Jindřichova Hradce. Jihočeši v sezoně ještě nevyhráli. A proti lídrovi nejvyšší soutěže z Nymburka se z jejich strany bodový zisk ani nečekal. Svěřenci trenéra Karla Forejta prohráli 75:111. Nicméně v zápase přišli o dva důležité hráče a dohrávali pouze v sedmi hráčích do pole.

Už v úvodní čtvrtině si vážně poranil kotník křídelní hráč Jiří Šoula. V dalším průběhu zápasu pak musel odstoupit kvůli potížím se zády kapitán Hradce Stanislav Zuzák. A do zápasu nenaskočila čerstvá posila na rozehrávce Srb Edi Sinadinovič.

„Stejně jako v Děčíně jsme odehráli tři solidní čtvrtiny. Podle mě jsme v mezích našich možností předvedli heroický výkon. Měli jsme obrovský limit v podkošovém prostoru, kde jsme neměli ani výšku, ani kila. Nymburk není potřeba hodnotit. Kvalita na všech postech, široká rotace a každý tým tomu jejich tlaku odolává jen velmi stěží,“ hodnotil po zápase trenér poražených Karel Forejt.

Jihočeši nastoupili do utkání se svou novou americkou posilou DeAndrem Upchurchem. Ve svém druhém zápase v dresu Lions se blýskl 36 body, a stanovil tím letošní bodový rekord jednoho hráče v zápase v nejvyšší české soutěži. Ale ani to nestačilo.

Přes deset bodů nastřílel v domácím mužstvu jen Lukáš Stegbauer. Už první čtvrtinu zakončil Nymburk výhrou o šest bodů a své vedení postupně navyšoval. Přesto ji Jihočeši dokázali udržet na přijatelných 35 bodů.

„Smekám před mými zbývajícími hráči, jak tento zápas odehráli. Nacházíme se opravdu ve velmi těžké situaci a dnes to ještě umocnilo zranění Jirky Šouly, což je velmi špatná zpráva pro tento klub,“ dodal Forejt na adresu hráče, který bude pravděpodobně scházet v sestavě delší dobu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž