Momentka z duelu Ústí nad Labem - Ostrava.

Momentka z duelu Ústí nad Labem - Ostrava. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

V Ústí kritizují 210 bodů: Přestřelka se dala čekat, ale tohle je moc

  • 0
Diváci se asi bavili, ale trenéři po takové přestřelce spíše kouleli očima. Byť basketbalisté Ústí vyhráli v Jindřichově Hradci 113:97, od svého trenéra Martina Stavěla si vyslechli spíš kritiku.

„Jsem spokojený s útočnou fází, ale velmi nespokojený s obranou. Takováhle přestřelka, i když se dala očekávat, to je opravdu moc,“ vyčítal vůdce Slunety.

Duel vyrovnaných soupeřů byl přímým soubojem o šesté místo, přičemž obrana nezdobí ani jednoho ze soků. Jindřichův Hradec dokonce schytal ze všech týmů NBL nejvíc bodů, byť v tabulce se drží relativně vysoko.

„Ale v zápase s Ústím byla naše obrana katastrofální. 113 bodů je průšvih,“ uznal na klubovém webu jindřichohradecký kouč Karel Forejt. „Někdo si možná myslel, že když v poločase vedeme o čtyři body, tak můžeme už zápas vyhrát, ale ve druhé půli se jasně ukázalo, že jsme neměli šanci.“

Ústí si díky téhle výhře upevnilo šestou pozici a dostalo se na kladnou bilanci 9 výher - 8 porážek.

„Jsem hrozně rád za tuto výhru, je pro nás hodně důležitá. Porazili jsme letos už podruhé soupeře, který má naprosto srovnatelnou kvalitu s námi. V takovéto přestřelce rozhoduje jediná věc - soupeř měl čtyři dvouciferné střelce, my pět. V útočné fázi jsme prostě hráli o něco kolektivněji,“ vypíchl Stavěl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž