Michal Ježdík

Michal Ježdík | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Ježdík se vrací do Nymburka, basketbalisty musí připravit na 80 zápasů

  • 6
Basketbalový odborník Michal Ježdík se vrací do Nymburka. Jako kouč je podepsán pod prvními třemi tituly klubu, nyní se stane posilou managamentu. Ježdík bude zastávat funkci sportovního ředitele, v jeho gesci bude nejen nymburský A tým, ale také Basketbalové Centrum Mládeže a ostatní družstva působící pod hlavičkou Nymburka.

"Do klubu se vracím po několika letech v jiné roli a její naplnění je pro mě velkou výzvou. U družstva mužů nás čeká příprava na sezonu, ve které odehrajeme kolem 80 utkání ve třech soutěžích, a určení strategie na další roky," řekl Michal Ježdík. "V mládežnickém centru chceme navázat na úspěšnou minulou sezonu, ve které jsme postoupili ve všech kategoriích do vyšších soutěží."

Michal Ježdík byl v nedávné minulosti trenérem české reprezentace mužů, velmi často se také objevuje při basketbalových přenosech jako expert České televize.

Známý už je příchod prvních posil, slovenského pivota Martina Miklošíka z Opavy, české křídlo Lukáše Palyzy z Ostravy a amerického rozehrávače Eugena Lawrence z Prostějova.

Již v minulé sezoně přibyla na nymburskou soupisku dvě jména mladých českých nadějí. Byli jimi rozehrávač Tomáš Vyoral a křídlo Martin Kříž. Oba se po ročním hostování v USK Praha vracejí zpět do Nymburka, kde by vzhledem k náročnému programu týmu v příští sezoně měli najít uplatnění.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž