Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul se raduje z efektní smeče.

Jan Veselý z Fenerbahce Istanbul se raduje z efektní smeče. | foto: AP

Veselý je zpět! Řádil, smečoval... V turecké lize nasázel 22 bodů

  • 3
Zprávy o jeho přetrvávajících zdravotních problémech se ukázaly být nadmíru nadnesenými. Jan Veselý je zpět ve hře. Ve středečním duelu turecké ligy byl rovnou nejlepším střelcem svého Fenerbahce Istanbul. Výhře 100:79 nad Yesilgiresun Belediyesporem pomohl 22 body.

Ještě v pondělí přitom zaznělo, že se 26letý český pivot necítí být zcela připraven na návrat a že ho zraněná Achillova šlacha stále trápí.

Tak zlé to ale asi nebude, když více než týden před euroligovým semifinále s Laboral Kutxa Vitoria (13. května v Berlíně) dokáže předvádět parádní akce. Jednu z nich si můžete prohlédnout po rozkliknutí tohoto odkazu:

VIDEO: Jan Veselý a důkaz jeho formy

Veselý míč získal a nakonec byl v protitoku první u koše, aby si dolétl pro smeč alley-oop.

K 22 bodům Veselý připojil ještě pět doskoků a dvě asistence. Trefil všech osm střeleckých pokusů ze hry včetně tří efektních smečí, k tomu přidal i šest trestných hodů ze sedmi pokusů; byl jasně nejlepším hráčem Fenerbahce. Na hřišti setrval 24 minut.

„Vracím se zpátky dřív, než jsem čekal. Teď jsem na tom velmi dobře, žádnou bolest už necítím,“ poznamenal druhý nejlepší obránce euroligové sezony.

„Dlouho jsem nehrál. Těch šest týdnů pauzy pro mě bylo velmi těžkých. Chci poděkovat spoluhráčům i fanouškům za jejich podporu,“ dodal Veselý těsně po návratu na palubovky, kde v zápasu nestál od 20 března a přišel o čtvrtfinálovou sérii Euroligy s Realem Madrid.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž