Hráčky týmu IMOS Brno při time-outu.  Pokyny rozdává trenér Jan Bobrovský.

Hráčky týmu IMOS Brno při time-outu. Pokyny rozdává trenér Jan Bobrovský. | foto: Šálek Václav, ČTK

IMOS Brno znovu nepostoupí. Na Euroligu nemáme, přiznal kouč Bobrovský

  • 0
A je po nadějích. Basketbalistky IMOS Brno po středeční domácí prohře 68:89 s Rivasem Madrid už najisto vědí, že si nezahrají v play-off Euroligy. Sice jsou zatím na postupovém pátém místě, o to však určitě přijdou.

"Tušily jsme, že i kdybychom vyhrály, tak nebude moc pravděpodobné, že bychom mohly ještě postoupit. Chtěly jsme se však s domácím prostředí v Eurolize rozloučit výhrou," uvedla brněnská pivotka Alena Hanušová.

Zpočátku to vypadalo, že Žabiny na španělský celek mají. Vyhrály první čtvrtinu a vedly i osm bodů. "Věřil jsem, že můžeme Madrid porazit, ale spletl jsem se. My prostě nemáme tým na Euroligu a na takovéhle soupeře," konstatoval zklamaně brněnský trenér Jan Bobrovský.

"Po dvanácti minutách jsme odešli, když jsme kvůli faulům raději nechali šetřit Annu Jurčenkovou. Za tři minuty jsme pak ani nevystřelili na koš. Z náskoku osmi bodů jsme najedou byli ve ztrátě šesti," soptil Bobrovský.

Podle Hanušové bylo příčinou velkého rozdílu i neproměňování pokusů za tři body. "My jsme daly trojky dvě, jim to tam padalo," sdělila.

Přesto nemá z letošního brněnského působení v Eurolize úplně špatný pocit. "Rozhodně se nám vedlo lépe než loni. Měly jsme větší šanci na postup," upozornila. S evropskou soutěží se Brňanky rozloučí na konci února v Istanbulu proti Fenerbahce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž