LeBron James během tréninku

LeBron James během tréninku | foto: AP

Jak uniknout fanouškům? James a kol. budou trénovat na vojenské základně

  • 4
Netradiční způsob jak se vyhnout zájmu médií a fanoušků zvolil tým Miami Heat. Do nové sezony NBA se basketbalové hvězdy LeBron James či Dwyane Wade odrazí z vojenské základny.

"Je to pro nás skvělá příležitost. Na základně budeme mít ideální možnost soustředit se jen na basketbal a vybudovat kolektiv bez zbytečného rozptylování," řekl kouč týmu Erik Spoelstra v rozhovoru pro agenturu AP.

S návrhem trénovat ve floridském středisku Hurlburt Field, kde sídlí jednotka zvláštních vzdušných operací, přišel fyzioterapeut Jay Sabol. "Snad nám to umožní vybudovat kamarádství," doufá kouč.

A dodává: "Je to taky ojedinělá šance strávit čas s vojáky, kteří chrání naši svobodu. Mám za to, že všichni z nás si z pobytu v tom prostředí hodně odnesou," prohlásil Spoelstra.

Dwyane Wade

Dwyane Wade

LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh a další hvězdy Miami budou na vojenské základně trénovat od 28. září do 3. října.

"Jsme poctěni šancí trénovat v takovém prostředí, kde jsou služba, obětování se a disciplína normou," říká prezident klubu Pat Riley.

Do kempu nastoupí i Udonis Haslem. Třicetiletému hráči Heat totiž už vězení nehrozí.

Udonis Haslem

Udonis Haslem

Podle agentury Reuters se vyšetřovatelům nepodařilo prokázat, že by droga podkošovému hráči patřila, nebo o její přítomnosti ve svém voze věděl.

Haslem byl zatčen v polovině srpna, kdy jeho vůz zastavila hlídka. Když policisté ucítili typický zápach kouře, objevili při prohlídce auta marihuanu. Basketbalistovi hrozilo za držení více než 20 gramů drogy pokuta 5000 dolarů a odnětím svobody až na pět let.

Podle médií pomohlo vítězi NBA z roku 2006 přiznání jeho spolujezdce Antwaina Fleminga, který prohlásil, že jde o jeho marihuanu. Na krabičkách s drogou navíc nebyly objeveny Haslemovy otisky. (O začátcích kauzy čtete zde.)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž